Helyi közélet

2014.06.02. 13:46

Városnéző busz indul Ózdon

Ózd - Most szombaton az Ózdi Napok keretében és augusztus 20-án városnéző busz közlekedik majd Ózdon, érintve a település jelentősebb látnivalóit.

Ózd - Most szombaton az Ózdi Napok keretében és augusztus 20-án városnéző busz közlekedik majd Ózdon, érintve a település jelentősebb látnivalóit.Ebben az esztendőben várossá nyilvánításának 65. évfordulóját ünnepli az egykori nehézipari fellegvár, ebből az alkalomból – stílszerűen – 65-ös járatnak nevezték el a turistacsalogató buszt. A helyi önkormányzat a város régi nevezetességeit és az új fejlesztetéseket is meg szeretné mutatni a lakosságnak és a távolabbról érkezett vendégeknek. A városnéző kirándulás éppen ezért érintetni fogja többek között a Szentsimoni Templomot, az Olvasót, a Kaszinót, a Városi Stadiont és a felújított Európa Teret is, de az érdeklődők megtekinthetik a standon épült naperőművet, a Kultúrgyárat, a Rombauer Színpadot és a sajóvárkonyi Ovi-foci pályát is. A 65-ös járat az Ózdi Művelődési Intézmények elől indulva, bő egyórás programot kínál mindenkinek. Szombaton a járatok délelőtt 9-től, másfél órás sűrűséggel közlekednek, a buszon az idegenvezetést a város irányítói látják majd el. Az érdeklődők pedig a túra végén egy Ózdról készült képeslapot is kapnak ajándékba.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában