Helyi közélet

2014.06.26. 15:35

Újra teljes pompájában az unikornis Kazincbarcikán

Kazincbarcika - Sokak örömére péntektől újra eredeti formájában látható Kazincbarcika egyik közkedvelt és már-már jelképpé vált köztéri alkotása, az unikornis.

Kazincbarcika - Sokak örömére péntektől újra eredeti formájában látható Kazincbarcika egyik közkedvelt és már-már jelképpé vált köztéri alkotása, az unikornis.

Mint ismeretes: a város címerében is látható egyszarvút Szőke Gábor Miklós „mintázta” meg. A rendkívül eredeti alkotás az I. Kolorfeszt keretében érkezett Kazincbarcikára. Hónapokon át több ezren fotózkodtak a szoborral, s a barcikaiak nagyon hamar befogadták a különleges és jellegzetes SZGM művet.

Az unikornis tehát nagy sikert aratott és teljes pompájában volt látható sokáig, pontosabban egészen addig, amíg néhány vandál ki nem pécézte magának a szobrot. Ezt követően több alkalommal is megrongálták azt, utoljára annyira, hogy az unikornis letört farkának helyreállításához már magát a művészt kellett elhívni, miközben a szobor egy „védettebb helyre” került.

Szőke Gábor Miklós az elmúlt hetekben Oroszországban alkotott; onnan hazatérve jött Kazincbarcikára, hogy újra régi fényében láthassuk az unikornist.

Miután péntek délután helyreállították a korábban okozott kárt, sokak örömére újra teljes valójában látható az egyszarvú.

A rendkívül népszerű és egyéni stílust képviselő alkotó elmondta: nagyon tetszik neki a szobor új helye, igazán impozáns és szép látványt nyújt így a körforgalomban található szobra. Egyébként is nyomon követi alkotásai „sorsát”, s büszke rá, hogy már Pesten is nagyon sokan tudják, hogy Kazincbarcikán is van egy Szőke alkotás.

A művész egyébként várhatóan a II. Kolorfesztre is előrukkol egy faszoborral ami még monumentálisabb és meghökkentőbb lesz, mint az első. Búcsúzásként pedig, mint a modern kor szülötte, csinált Ő is egy szelfit magáról és barcikai unikornis szobráról...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában