Helyi közélet

2014.06.03. 20:49

Tüntetnek is, ha kell a négyes pont ellen

Miskolc - A számozott utcák lakói is részt vettek azon a szerdai sajtótájékoztatón, amelyen Váradi Gábor, a Miskolci Nemzetiségi Cigány Önkormányzat elnöke és Dancs Mihály, a roma polgárjogi mozgalom vezetője tiltakozott a város telepfelszámolási programja ellen.

Miskolc - A számozott utcák lakói is részt vettek azon a szerdai sajtótájékoztatón, amelyen Váradi Gábor, a Miskolci Nemzetiségi Cigány Önkormányzat elnöke és Dancs Mihály, a roma polgárjogi mozgalom vezetője tiltakozott a város telepfelszámolási programja ellen.Abban egyetértenek a városvezetéssel, hogy áldatlan állapotok vannak a számozott utcák környékén, ezért a telepfelszámolás szükséges, de a módszereket nem támogatják – fogalmaztak. Sőt arra kérik a városvezetést, hogy a májusi testületi ülésen elfogadott rendeletmódosítás negyedik pontját, amely szerint lelépési díjat csak akkor kaphatnak a szociális bérlakásokban élők, ha elhagyják Miskolcot, töröljék a jogszabályból.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában