Helyi közélet

2014.06.17. 08:02

Ok nélkül verték félholtra a miskolci muzsikust

Miskolc - Elkezdődött hétfőn reggel a Miskolci Törvényszék dr. Dósa Ágnes vezette tanácsa előtt annak a két fiatalembernek a büntetőpere, akiket azzal vádolt meg a főügyészség, hogy két évvel ezelőtt, egy tavaszi éjszakán különös kegyetlenséggel kíséreltek meg megölni egy férfit.

Miskolc - Elkezdődött hétfőn reggel a Miskolci Törvényszék dr. Dósa Ágnes vezette tanácsa előtt annak a két fiatalembernek a büntetőpere, akiket azzal vádolt meg a főügyészség, hogy két évvel ezelőtt, egy tavaszi éjszakán különös kegyetlenséggel kíséreltek meg megölni egy férfit.

Tatár Iván, a nemzetközi hírnévnek örvendő miskolci lantművész, az ügy sértettje a hétfőn ismertetett vádirat szerint az Avason, a temetőtől nem messze lévő szalonnasütő helyen botlott bele a hatfős, fiatalokból álló társaságba, akik eredetileg szalonnát sütni érkeztek. A fiatalok nagy mennyiségű bort és tömény szeszt fogyasztottak, azonban a sértettel ekkor semmiféle összetűzésbe nem kerültek; köszöntek egymásnak, váltottak pár szót, és Tatár Iván továbbment a temető irányába.

Ha iszik, agresszívvá válik…

Az ügy első és másodrendű vádlottja azonban kisvártatva utánaszaladt; amikor a rohanó embereket meglátta, Tatár Iván is futni kezdett, de az elsőrendű vádlott hamar beérte, és lendületből egy kőből készült síremléknek lökte. A férfi beverte a fejét a síremlékbe, majd hanyatt-zuhantjában a beton perembe is. Az elsőrendű vádlott ekkor nekiesett, és rugdosni, taposni kezdte a férfit – főleg a fejét és felsőtestét rúgta, de a mellkasára is ráugrott. A verésbe a másodrendű vádlott is bekapcsolódott, aki, szintén megrúgta a földön fekvő, már eszméletlen embert. Egyébként mindketten vasalt orrú bakancsot viseltek…

Ekkor ért oda hozzájuk a társaság két másik tagja, akik azért indultak barátaik után, mert tisztában voltak vele, hogy az elsőrendű agresszívvé válik, ha iszik. Gyakorlatilag ők rángatták le a fiút áldozatától, mivel azonban ők sem hívtak mentőt a magatehetetlen, több sebből vérző férfihoz, az ügyészség ellenük segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat.

A támadás után a társaság szétszéledt, a két verekedő még az Avason sétált. Eközben az elsőrendű vádlott azt mantrázta bűntársának, hogy vissza kell menniük, meg kell ölniük a férfit, nehogy elmondhassa bárkinek, ki támadott rá.

A másodrendű végül engedett barátjának, és visszatért azt eszméletlen áldozathoz, felvette a földről a mobiltelefonját, és darabokra szedve a bokrok közé vetette.

A fiatalember a bíróság előtt azt mondta, azért tette ezt, hogy ezzel meggyőzze barátját: nem szükséges megölnie Tatár Ivánt, hiszen úgy sem tud szólni senkinek se. A másodrendű vádlott egyébként a bántalmazás tényét is tagadta, azt állítva, hogy valójában csak azért rúgott bele kétszer közepes erővel a magatehetetlen férfiba, hogy megnézze, él-e még.

Bor otthonról

Az elsőrendű vádlott a bort, amitől teljesen becsavarodott, otthonról hozta. Munkatársunk a férfi védőjétől úgy értesült, hogy a borba a vádlott barátnője – mivel öngyilkos akart lenni – előző nap gyógyszereket – egyebek mellett Rivotrilt – kevert, ezért a védő indítványozta, hogy toxikológus szakértő tisztázza, kiválthatta-e a vádlottból ez a koktél az agresszív viselkedést.

ÉM-SZP


Előzmények:

Miskolc, 2014. április 23., szerda (MTI) - Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség két férfi ellen, akik az eszméletvesztésig vertek és acélbetétes bakanccsal rugdostak egy miskolci zenészt még 2012-ben az Avasalján - közölte a főügyészség szóvivője szerdán az MTI-vel. tovább »

Hejőbába - Mi van Tatár Ivánnal? A férfival, akit tavaly az avasi temetőnél vertek félholtra? Arról értesültünk: pár hete átkerült a Hejőbábai Pszichiátriai Otthonba. Meglátogattuk... tovább »

Miskolc - A támadók állítólag azzal védekeznek, hogy nem voltak tisztában vele, mit tesznek. tovább »

Miskolc - Elfogta a rendőrség a miskolci gitárművész támadóit, előzetesben vannak. tovább »

Miskolc - Bíznak az avasi temetőben megtámadott zenész felépülésében. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában