Helyi közélet

2014.06.14. 19:42

Mata Ricsi vasárnap már a döntőben énekel

Igrici - A szegény körülmények között élő igrici kisfiú, Mata Ricsi Az ének iskolájában már az első alkalommal kitűnt tehetségével.

Igrici - A szegény körülmények között élő igrici kisfiú, Mata Ricsi Az ének iskolájában már az első alkalommal kitűnt tehetségével.

Szulák Andreát, az ismert énekest, színművészt és műsorvezetőt többek között kérdeztük arról is, hogy tanulják meg Az ének iskolája növendékei hétről hétre az új dalokat. Megtudtuk, a gyerekek megkapják az új dalt, amivel otthon kell foglalkozniuk. Minden gyereknek van otthon énektanára, a budapesti osztályfőnök pedig inkább mentális foglalkozást tart a tanítványoknak, nem pedig szakmai órát.

Kíváncsiak voltunk arra is, Szulák Andrea vajon mit gondol, Mata Ricsi meddig juthat el a tehetségével. Az osztályfőnök úgy fogalmazott:

– Ezt nem lehet megjósolni egy 13 éves kisfiú esetében. Az ének iskolája egyébként sem tehetségkutató műsor, nem azért jött létre, hogy sztárokat gyártson futószalagon. Sokszor hangsúlyozzuk, hogy ez a műsor tehetséggondozó, és arra való, hogy felhívjuk a figyelmet olyan különleges gyerekekre, mint amilyen Ricsi is. Ha pedig szegény sorsú diákról van szó, várhatóan a környezetükben élők, a megfelelő alapítványok, egyesületek és az iskolájuk is egyengetik majd az útjukat.

Tapasztalat és tudás

Szulák Andrea hangsúlyozta: Az ének iskolájának az a legnagyobb hozadéka Ricsi számára, hogy rengeteg tapasztalattal, tudással gazdagodott, és valószínűleg rájött arra, hogy ha az iskolai tananyaggal is kitartóbban foglalkozik, akkor azon a téren is sikerek várnak rá.

– Ricsi jó képességű, okos, fogékony, nyitott és nagyon szerethető gyerek – mondta végül az énekes.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában