Helyi közélet

2014.06.19. 17:44

Videó: Kukoricásban landolt a repülőgép

Forró - "Vibrált", ezért a főút mellett szállt le a Cessna oktatógép Forrónál.

Forró - "Vibrált", ezért a főút mellett szállt le a Cessna oktatógép Forrónál.

Csütörtökön nem sokkal délután fél 1 után egy szlovák felségjelzésű Cessna oktatógép hajtott végre kényszerleszállást a 3-as számú főt mellett, nem messze Forró határától. Mint azt a helyszínen munkatársunk megtudta, a tanulógép a bidovcei repülőtérről - amely nem messze Kassától terül el - szállt fel szerdán este, hogy aztán aztán a Kéked, Miskolc, Eger, Budapest, Kecskemét, Matkópuszta, Szolnok, Kassa vonalon visszatérjen az eredeti kiindulópontra. Azonban nem sokkal a cél előtt...

- Vibrációt érzékeltem a gépen, ezért biztonsági okokból úgy döntöttünk, hogy leszállunk - árulta el a Cessna 150-es iskola-repülőgép "kapitánya", a kassai Pavol Kavka, aki hölgy tanulójával élte meg a kalandot.

Elmondása szerint egyébként a gépet a tervek szerint a Kassáról érkező repülőgép technikussal együtt, trélerrel szállítják (szállították) vissza Szlovákiába. A kiérkező rendőrség pedig többek között azt is vizsgálta információink szerint, hogy volt e légtérhasználati engedélye a pilótának. Személyi sérülés szerencsére nem történt.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában