Helyi közélet

2014.06.29. 13:54

Interjú: Kozmix

Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Lányi Lala és Hozsó volt,vagyis a Kozmix együttes két tagja akik minden fontos információt megosztottak a miskolci hallgatókkal.

Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Lányi Lala és Hozsó volt,vagyis a Kozmix együttes két tagja akik minden fontos információt megosztottak a miskolci hallgatókkal.

Szabi: Hogyan telt az elmúlt fél évetek?

Kozmix: A zenének élünk már több mint 20 éve,és ez az ami a napjainkat leginkább kitölti.Hétvégén fellépések, hétközben pedig a stúdióban vagy a próbákon vagyunk megtalálhatóak. Most pedig,hogy itt a nyár nagyon sok fesztiválon és szabadtéri rendezvényen,partyn lépünk fel,szóval aki akar velünk bulizni az szinte az ország minden

szegletében megtalál minket.Amit pedig a miskolci rajonkók számára kiemelnénk az Július.19 EFOTT! Reméljük egy hatalmas élmény lesz mindenki számára,mi már nagyon várjuk!

Szabi: Tavaly ősszel jelent meg a Dédapám c. nótátok, hogyan jött az ötlet, hogy ezt elvegyétek?

Kozmix: (Lala) Ez igazából egy bónusz dal,mely nem a készülő 9. nagylemez nyitódala, hanem egy jókedvű játék mindazoknak, akik velünk együtt szeretik a western és country világát. Volt már az életünkben ilyenre példa amikor kicsikét kitekintettünk, félreléptünk az egyébként általunk kitűzütt célok és eszmék elől. Nyáron amikor ez a discos,country világ egy picikét ugye a világ repertoár elég nagy részét kitette az Avicii dal miatt, (Avicii - Wake Me Up) ami nekem első hallásra konkrétan nem is tetszett,és amikor másodjára, harmadjára hallottam akkor pont koncertre mentünk a Hozsóval és mondtam, hogy erre a dalra egy az egyben emlékeim szerint gyerekkorómból van egy másik ami nagyon nagyon ráilli, és ez volt a Dédapám ugye, amely hangulatában az erdetihez tényleg hasonlít, de nyílván nem ennyire amerikás.Viszont elkészítettük ennek a koncert változatát ami úgy is lett valóban hangszerelve ahogy a Wake Me Up c. dalban,ez nyíltan és szándékosan így történt, és ekkor be is bizonyosodott, hogy valóban nagyon illik hozzá. Igazából egy koncertre készült el,az eredeti szerzők hallották, aztán elkezdtük játszani láttuk, hogy ez egy poén és tetszik az embereknek és gondoltuk,hogy akkor jó csináljunk rá egy klippet ami reméljük sok ember számára vidám perceket szerzett.Nekünk a forgatás öröme miatt is már megérte belevágni.

Szabi: Mit lehet tudni a Kozmix szimfonikus fellépésekről?

Kozmix: Feszegetjük a határokat elég erőteljesen.Sokan nem tudják egyébként akik alapvetően nem zenével foglalkoznak, hogy azok a dalok amelyek discoban szólnak,de lehet az techno vagy egy kőkemény rock is,bármilyen más stílusba átültethetőek, ezért van az, hogy tényleg a régi nagy dalokat pl az imént említett Dédapámat is át lehetett ültetni ilyen discos hangulatba. De ez visszafelé is működik persze.Amikor lehetőség adódik rá a Kozmix dalokat is szomfónikus formában adjuk elő és ezeknek a fellépéseknek teljesen más a varázsa. Aki ott volt valamelyik Crossover Symphonic Live turné állomáson az talán tudja is miről beszélünk.

Szabi: Tervek?

Kozmix: Készülünk az új nagylemezzel,amit már nagyon várunk,hogy meglegyen, reméljük a Kozmix fanok is így vannak ezzel.A nyári fellépéseinket a facebook fan page oldalunkon nyomon követheti mindenki és egyéb fontos információt is beszerezhetnek a hallgatók rólunk.

Szabi: Köszönöm Srácok!

Kozmix: Köszönjük Szabi és Hajrá!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában