Helyi közélet

2014.06.12. 19:58

Bartók Plusz Operafesztivál - Belekóstolhatunk a fesztiválba

Miskolc - Ünnepélyes, szórakoztató és kedvcsináló. Ilyen lesz a Fesztiválízelítő.

Miskolc - Ünnepélyes, szórakoztató és kedvcsináló. Ilyen lesz a Fesztiválízelítő.

Fesztiválízelítő, azaz egy kis íz, egy kis szín, egy kis hangulat a tíznapos operafesztiváli programból. A Bartók Plusz Operafesztivál első szabadtéri hangversenyét rögtön a Nyitóparádé után hallgathatjuk meg a Hősök terén. A Miskolci Nemzeti Színház zenekara már javában próbál, a karmester Cser Ádám, a színház zenei vezetője lesz.

Természetesen őt kérdeztük először, mire számítsunk az operafesztivál első hangversenyén.

– Mint ahogy a koncert címe is elárulja, a tíznapos programból egy kis ízelítőt, egy kis összefoglalót szeretnénk adni, olyat, ami hűen tükrözi a fesztivál tematikáját és hangulatát. Részleteket játszunk a fesztivál operáiból, a Halott városból, a Váltságdíjból és az Aidából, valamint a program operettjéből, A víg özvegyből. De meglepjük a közönséget különleges és közkedvelt zenei csemegékkel is mint Sosztakovics 2. jazz-szvitje vagy a West side story részletei – sorolta a karmester.

Megtudtuk tőle: a koncerten a teljes zenekar játszik, de kisegítő zenészeket is hívtak. Mindannyian nagy örömmel láttak hozzá a munkához, hisz ez számukra mint színházi zenészek számára, új kihívást, kalandot jelent.

– Olyan hangversenyt szerettünk volna, ami nyitógála jellegű, tehát ünnepélyes és egyben szórakoztató is – fűzte hozzá Cser Ádám.

– Tulajdonképpen azt szeretnénk, hogy aki eljön a Fesztiválízelítő koncertre, tájékozódhasson az operafesztivál zenei kínálatáról. Ha már hallotta valamelyik művet, akkor jusson eszébe, hogy igen, én ezt ismerem, amelyik pedig még új számára, azzal barátkozzon egy kicsit – ezt már Váradi Zoltán, a zenekar koncertmestere mondta lapunknak. – De egyben kedvcsinálónak is szánjuk a hangversenyt, ami felkelti a hallgatóság kíváncsiságát és arra ösztönzi, hogy jöjjön el a Bartók Plusz valamelyik zenei programjára.

Megjegyezte: a zenekar számára mindenképpen érdekes kaland lesz ez a hangverseny, hisz többnyire operákat, operetteket, ritkán musicaleket játszanak, most azonban olyan művek is elhangzanak majd, melyeket szimfonikus zenekarok játszanak. Váradi Zoltán elárulta, hogy az ő nagy kedvence az Aida és Sosztakovics 2. jazz-szvitje, de meleg szívvel ajánlja mindenkinek a Fesztiválízelítő koncert minden darabját.

ÉM-HE

Fesztiválízelítő

Időpont: június 13. péntek 18.30

Helyszín: Hősök tere

A Miskolci Nemzeti Színház zenekarának koncertje

Közreműködik: Eperjesi Erika, Herczenik Anna és Kóbor Tamás valamint a Miskolci Nemzeti Színház énekkarának tagjai


Miskolc - Az Operafesztivál, mint minden évben, idén is látványos nyitóünnepséggel veszi kezdetét. E miatt több helyen lesz változás a közlekedésben. A megnyitó ünnepség ideje forgalomlassításra kell számítani a villamos közlekedésben a Városház tér és Villanyrendőr közötti szakaszon pénteken 18.15-től 18.50-ig. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában