Helyi közélet

2014.06.05. 07:54

A buszról elnevezett lyukói zenekar

Miskolc - LY16 zenekar: a Lyukóvölgyről és a helyi buszjáratról, a 16-osról kapták a nevüket.

Miskolc - LY16 zenekar: a Lyukóvölgyről és a helyi buszjáratról, a 16-osról kapták a nevüket.„Demokrácia nincs a zenekarban" – ezt félig tréfásan már az elején kijelenti Horváth János, aki az LY16 csapat vezetője, az együttes megálmodója. Éppen ezért a nevet is ő adta, ő válogatta össze a zenekartagokat és egyelőre azt játsszák, ami a főnök kedvence. Így Cseh Tamás, a Quimby, a Csík zenekar dalait éneklik, és mindent „ami a szívemet megüti" – mondja János. Az énekes lányok – Budainé Rontó Karolina és Váradi Zsuzsanna – pedig csak helyeselnek és mosolyognak. Örülnek a fellépéseknek, néhány hónappal ezelőtt még nem gondolták, hogy a közönség nekik tapsol majd.

Bódvalenkei freskófalu

Az LY16 együttes egyébként a lyukói komplex telepprogramnak köszönheti létét. Ez az a projekt, amire a város 150 millió forintot nyert, hogy a Lyukóvölgyben élőket felzárkóztassa, integrálásukat segítse. A program egyik közösségfejlesztője Horváth János, akiről már Bódvalenke, a freskófalu kapcsán is hallhattunk. Most újra elmeséli, hogy a bódvalenkei ötletet 90 százalékban ő találta ki, három évig dolgozott a településen, öt freskó az ő munkája. „És már a Lyukóvölgyben is találtam üres falat..." – csillog a szeme, ahogy mondja.

Részletek a csütörtöki Észak-Magyarországban.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában