Helyi közélet

2014.06.09. 19:43

3. Maratoni Hétvége - Belga győztes a „király-futamban”

Miskolc - A rajt-cél győzelmet arató belga Wouter Cleppe sikerével zárult a 3. Kondenzgyík Maraton hegyikerékpáros rangsoroló verseny leghosszabb futama. A 3. Maratoni Hétvége második, június 8-i versenynapján mintegy háromszázan pattantak nyeregbe.

Miskolc - A rajt-cél győzelmet arató belga Wouter Cleppe sikerével zárult a 3. Kondenzgyík Maraton hegyikerékpáros rangsoroló verseny leghosszabb futama. A 3. Maratoni Hétvége második, június 8-i versenynapján mintegy háromszázan pattantak nyeregbe.Végérvényesen beírta nevét a hazai versenynaptárba a mindössze három éve életre hívott miskolci, Kondenzgyík Maraton nevet viselő hegyikerékpáros országos ranglista viadal. A Királyasztal térségében kialakított versenyközpontból a Masa Zoltán vezette Freeriderz SC tagjai, mint rendezők, egy 28 km-es jól járható körpályát jelöltek ki, melyen edzettségtől, felkészültségtől és elszántságtól függően egyet, kettőt, vagy hármat teljesíthettek a borsodi megyeszékhelyre hazánkon kívül Belgiumból, Romániából és Szlovákiából ellátogatott bringások.

Miután a hosszabb távokra nevezettek nekilódultak, a szervezők az egészen kicsi gyermekek számára - a versenyközpont területén - ovis és kisiskolás futamokat kínáltak az önfeledten és lelkesen tekerő jövő bajnokainak.

A legnagyobb létszámban a rövidtávú futamra jelentkeztek, ahol is az abszolút elsőséget a Master 1. kategória győztese, Vertich Tamás érdemelte ki. A hölgyek azonos futamában az előző napon a futásban is jeleskedő Klamancsek Katalin bizonyult a legjobbnak.

A középtávon két ózdi sportoló, az első körben technikai problémával is megküzdő Kovács István, valamint Frölich Tamás is kiválóan teljesített, a második és harmadik pozíciót érdemelték ki. Az elsőség Medgyes Gábornak jutott.

A „király-futamot” a három körös, 84 km-es versenyszám jelentette, ahol a kerékpáros nagyhatalomnak számító Belgiumból érkezett Wouter Cleppe profi versenyzést bemutatva, rajt-cél győzelmet produkálva szerezte meg az elsőséget a sokszoros magyar bajnok, tavalyi első Fejes Gábor előtt.

Biriki Attila ismételt

A 3. Maratoni Hétvégén terepfutásban és a hegyikerékpározásban elért eredményei alapján „Double Finisher” lett Klamancsek Katalin, Sivák László és Biriki Attila. Közülük is a szombati 22. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékversenyen a 42,3 km-es távot teljesítő, míg a 3. Kondezgyík Maratonon két kört kerékpározó Biriki Attila -2013 után - idén is kiérdemelte „Az Év Kondenzgyíkja” címet.

A korosztályos értékelésekből adódóan 24 eredményhirdetésen a WIS Holding, a G-Shock, a Maradj Miskolcon Alapítvány, a Mormota Sportbolt és a Chio jóvoltából különdíjak és értékes tárgyjutalmak is gazdára találtak. A Borsodi Sörgyár termékei a szombati és vasárnapi ebédhez szolgáltak üdítőként, míg a Miskolc Autóház terepjáróval segítette a 3. Maratoni Hétvége rendezőit.



Eredmények

28 km, férfi abszolút: 1. Vertich Tamás (Salgótarjáni KE) 1:12:51 óra, 2. Hacsi Ákos (Team 3K) 1:14:40, 3. Földi Bence, 1:16:18


28 km, női abszolút: 1. Klamancsek Katalin, 1:57:09 óra, 2. Fekete Katalin, 1:57:17 óra, 3. Búza Mónika (Sólyom Team SE) 1:59:06


56 km, férfi abszolút: 1. Medgyes Gábor, 2:22:23 óra, 2. Kovács István (Ózdi Kerékpáros Egyesület) 2:33:42, 3. Frölich Tamás (Ózdi Kerékpáros Egyesület) 2:34:52


84 km, férfi abszolút: 1. Wouter Cleppe (belga, Alpinbike Team Endura Giant High5 RAM) 3:25:25, 2. Fejes Gábor (Dr. Bátorfi EKTK) 3:32:17, 3. Papp Dénes (Meditech Sport Club) 3:50:23


Férfi csapat (28 km): 1. Bringázok.hu (Gerliczky István, Gál Zoltán, Bodnár Róbert) 1:44:33 óra, 2. Kondenzgyík Retrotím (Handke György, Balázs József, Kollár Bálint) 2:10:34.


A teljes eredménylista itt érhető el: https://docs.google.com/file/d/0B2aSQ1DVWeViQmktNHI0MDhMMjg/edit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában