Helyi közélet

2014.05.21. 18:29

Újabb nyílt levél, ezúttal bocsánatkérő

Miskolc - Az érintett szurkoló alátámasztja, nem helyezte magát szolgálatba a rendőr.

Miskolc - Az érintett szurkoló alátámasztja, nem helyezte magát szolgálatba a rendőr.Nyílt levélben kért bocsánatot a leköpött rendőrtiszttől az a Diósgyőr-szurkoló, aki márciusban az Újpest-DVTK mérkőzést követően követett el tettleges becsületsértést a Miskolci Rendőrkapitányság egyik vezető beosztásban lévő munkatársával szemben, mert az korábban intézkedést kezdeményezett egyik barátja ellen. Az incidens után leköpött rendőrtiszt is felszállt arra a buszra, amivel a levélíró akart hazautazni, és kérte hogy szálljon le vele, hogy a busz mellett álló rendőrök igazoltathassák, de ő ekkor erre nem volt hajlandó.

Az esettel kapcsolatban egy, a Miskolci Rendőrkapitányság vezetőjének címzett nyílt levél jelent meg az Amíg élek én elnevezésű szurkolói oldalon, amiben az állt, hogy a rendőr ittas állapotban igazoltatni akarta a köpködőt, de amikor többen védelmébe vették, a rendőr leszállt a buszról, majd Miskolcig követte azt, ahol már a miskolci rendőrök igazoltatták az illetőt. Az intézkedés során másik két szurkolót is őrizetbe vettek, akik védelmükbe vették szurkolótársukat.

A levél kapcsán vizsgálat indult a nyomozó ügyészségen, ami a közelmúltban befejeződött. A buszon utazók tanúvallomásait is figyelembe véve a nyomozó ügyészég megállapította, hogy a rendőr felszállt a buszra, de nem helyezte magát szolgálatba, és más módon sem élt vissza hivatali hatalmával.

Ezt a bocsánatkérő levél szerzője is alátámasztotta: “Mint az eseményeket közvetlenül megélő személy állíthatom, hogy beosztottja sem Budapesten, sem később Miskolcon nem helyezte magát szolgálatba, sőt Budapesten néhány szurkolótársam kifejezett kérésére ellenére sem volt hajlandó elővenni rendőrigazolványát…”, írta.

A férfi ellen a köpködés miatt tettleges becsületsértés ügyében indult büntetőeljárás, amit felfüggesztettek, hogy a felek mediációban vehessenek részt. Ennek során írta meg levelét a szurkoló, amiben beszámol az esetről és előzményeiről is. Azt írja: “...haragomban valóban inzultáltam az ön beosztottját, mert egy barátomat a korábbi DVTK-Pápa mérkőzés előtt az érintett rendőr észlelése alapján vonták pirotechnikai szabálysértés miatt eljárás alá, amiért én haragudtam rá, és hoztam egy rossz döntést. Az érintett rendőr a sérelmére elkövetett tettleges becsületsértés elszenvedése után valóban felszállt az engem is szállító buszra, és kérte, hogy szálljak le, mert a busz mellett álló rendőrökkel igazoltattatni kíván a tettem miatt, de erre akkor Budapesten nem voltam hajlandó, így a buszunkat később Miskolcon állították meg a rendőrök, majd engem előállítottak és kihallgattak, amikor is elismertem a bűncselekmény elkövetését”. Bár a szurkolói oldalon csak mint “az érintett szurkoló” írta alá a levét annak szerzője, a levél eredetijén saját kezű aláírása szerepel.

Kérdéseinkre válaszolva dr. Bogyay Ferenc, a Miskolci Rendőrkapitányság vezetője elmondta, hogy a tettleges becsületsértés, amennyiben rendőr ellen követik el, hivatalból üldözendő. A beosztottja az incidens után beszámolt neki a történtekről, és ő adott utasítást a szurkolói busz elkülönítésére, és a köpködő személyazonosságának megállapítására. A szurkolói csoport levelében foglalt állításokat a nyomozó ügyészség kivizsgálta, azokat nem találta megalapozottnak és a feljelentés elutasításáról határozott.

ÉM-SZP


Nyílt levél Miskolc Rendőrkapitányának

Tisztelt Rendőrkapitány úr!Az a Diósgyőr szurkoló vagyok, aki 2014.03.23-án Budapesten az Újpest-DVTK labdarúgó mérkőzés után tettleges becsületsértést követett el egyik beosztottja sérelmére, de már megbántam, az hirtelen indulattól vezérelt tett volt csupán. Az érintett rendőrtől már bocsánatot kértem, de szeretném nyilvánosan is kifejezni sajnálatomat, továbbá leszögezni, hogy mint az ügyben egyik leginkább érintett személy elhatárolódok a szervezett diósgyőri szurkolói csoportok által 2014.03.25-én önnek címzett nyílt levéltől, ugyanis az valótlan állításokra épül.

Az igazság az, hogy hirtelen haragomban valóban inzultáltam az ön beosztottját, mert egy barátomat a korábbi DVTK-Pápa mérkőzés előtt az érintett rendőr észlelése alapján vonták pirotechnikai szabálysértés miatt eljárás alá, amiért én haragudtam rá, és hoztam egy rossz döntést. Az érintett rendőr a sérelmére elkövetett tettleges becsületsértés elszenvedése után valóban felszállt az engem is szállító buszra, és kérte, hogy szálljak le, mert a busz mellett álló rendőrökkel igazoltattatni kíván a tettem miatt, de erre akkor Budapesten nem voltam hajlandó, így a buszunkat később Miskolcon állították meg a rendőrök, majd engem előállítottak és kihallgattak, amikor is elismertem a bűncselekmény elkövetését. Mint az eseményeket közvetlenül megélő személy állíthatom, hogy beosztottja sem Budapesten, sem később Miskolcon nem helyezte magát szolgálatba, sőt Budapesten néhány szurkolótársam kifejezett kérésére ellenére sem volt hajlandó elővenni rendőrigazolványát, én pedig – a szurkolói nyílt levél állításaival szemben – azon a buszon utaztam, amelyet kollégái intézkedés alá vontak. Az egész „ügy” az én meggondolatlan tettem miatt történt meg, amiért, és a kellemetlenségekért még egyszer elnézést kérek!

Miskolc, 2014. május 20.

Tisztelettel: az érintett szurkoló


Forrás: amigeleken.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában