Helyi közélet

2014.05.04. 21:43

SH 69 lemezbemutató a Cornerben

Miskolc - A Sound Height 69 legújabb lemezének bemutatókoncertjén tombolt a közönség a miskolci Corner Stage-ben pénteken.

Miskolc - A Sound Height 69 legújabb lemezének bemutatókoncertjén tombolt a közönség a miskolci Corner Stage-ben pénteken.Négy év koncertezés és turnésorozat után „Leszek az első” címmel látott napvilágot a helyi Rock & Roll banda legújabb nagylemeze. Az április 26-i megjelenés után egy héttel a szintén helyi Standby Gravity után léptek színpadra a tőlük megszokott vagánysággal, teátrális intróval, valamint két csinos táncos lánnyal kiegészülve a szép számmal összegyűlt rajongótábor előtt.

„A zenekar az elmúlt években több dobos cserén esett át. – mondta el Drótos Bence, a zenekar frontembere -A lemezfelvételt az is lassította, hogy mindenképpen meg akartuk tartani azokat a sávokat, dalokat, amiket korábbi dobosunk, a tavaly balesetben elhunyt Simon Viktor játszott fel. Így a most megjelent anyag a jelenleg is tag Ignácz Zoltán mellett, az ő munkáját is őrzi.” Ugyancsak közreműködött a lemezen a diósgyőri szurkolók körében jól ismert Czelláth Panna, aki az „Ezer fényév” című dal erejéig színesítette a hangzást, és reméljük legközelebb élőben is hallhatjuk majd.

Bár az elkészült lemez hangzásában és stílusában is teljesen más, mint az előző volt, a zenekar jól vizsgázott a közönség előtt. Köszönhető ez talán annak, hogy mint Bence is mondta: a zenekar felnőtt az Elrontott kölykök (2010) albumhoz képest, a mostani dalok sokkal inkább emberi érzéseket, gondolatokat próbálnak átadni, és persze a profi stúdiómunka sem elhanyagolható.

Azoknak sem kell sokat várni, akik a pénteki koncertről lemaradtak, hiszen legközelebb a Miskolci Egyetemi Napok zárónapján találkozhat velük újra a miskolci közönség, ahol a mostanihoz hasonlóan vadonatúj és persze régi kedvenc dalok is felcsendülnek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában