Helyi közélet

2014.05.06. 07:56

Miskolci utcabútorok - Udvarba menekítették ami megmaradt

Miskolc - Az utcabútorok megrongálása nem szabálysértés, hanem bűncselekmény.

Miskolc - Az utcabútorok megrongálása nem szabálysértés, hanem bűncselekmény.Szelekovszky Magdolna iparművész volt annak a kilenc utcabútornak a tervező-kivitelezője, melyeket múlt kedden három helyszínen helyezett ki a Miskolci Városfejlesztési Kft. A kilencből kettőt vandálok zúztak széjjel 72 órán belül, az ügy óriási felháborodást keltett Miskolcon, mivel a kis műalkotásokat hamar megszerették a miskolciak. Aztán a Széchenyi utcán - a Sötét kapuval szemben - május másodikára, és harmadikára virradóra egyet-egyet vandálok tettek tönkre, törtek darabokra.

- A térfigyelő kamerák elemzése folyamatban van, ugyanakkor zajlik az adatgyűjtés a jelenleg még ismeretlen tettes, tettesek felkutatására - jelentette ki az Észak-Magyarország érdeklődésére Janasóczki Attila, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, aki hangsúlyozta: mivel különböző időpontban történtek az esetek, azokat egyelőre külön eljárásban vizsgálják.

Az alezredes elmondta azt is, hogy a cselekmény nem szabálysértési, hanem bűncselekményi kategóriába tartozik, jelen esetben rongálás, valamint garázdaság megvalósítását vizsgálják a nyomozók.

Koczák Szilvia, Miskolc szóvivője ugyanakkor arról tájékoztatta lapunkat, hogy az elkövetők hatan voltak, feltehetően ittas fiatalok.

- A megmaradt hét kerámiabútort a miskolci önkormányzat udvarán helyeztük el ideiglenesen - tudtuk meg. - Addig maradnak ott, amíg biztosítjuk nem tudjuk azt, hogy a műalkotásokat ne lehessen elmozdítani.

A szóvivő elmondta azt is, hogy a legnépszerűbb videómegosztó oldalra is feltöltik majd a rongálós videót azért, hogy az elkövetőket minél hamarabb betudják azonosítani.

ÉM-JLI


Kapcsolódó cikkek:

Miskolc - Kedden helyezték ki az új utcabútorokat a miskolci főutcára, Olvasónk által küldött fotó tanúsága szerint péntek hajnalra a vandálok is felfedezték Miskolc új látványosságát...

Miskolc - Fénymagos, Zöldhullámzó, Szitakötő, Aranymandala, Kavics és Pillangófa is a miskolci Sétáló része keddtől.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában