Helyi közélet

2014.05.08. 10:46

Megmozdult a Bükk

Miskolc - Kisebb földrengés történt Miskolctól 10 kilométerre csütörtökön reggel háromnegyed kilenc környékén. Többen is arról számoltak be, hogy Miskolc Bükk felőli részén is érezhető volt a földmozgás.

Miskolc - Kisebb földrengés történt Miskolctól 10 kilométerre csütörtökön reggel háromnegyed kilenc környékén. Többen is arról számoltak be, hogy Miskolc Bükk felőli részén is érezhető volt a földmozgás. Egyik olvasónk azt írta, hogy "hirtelen egy olyan mély és erős hangot hallottunk, hogy azt hittem, Bükkszentlászló felé, a kőbányában volt egy nagyobb robbanás". A férfi hobbi szinten díszhalakkal, afrikai sügérekkel foglalkozik, és arra lett figyelmes, hogy a legtöbb akváriumban a halak az egyik sarokba húzódtak félelmükben.

A szeizmológiai intézet munkatársa arról tájékoztatta lapunkat, hogy a 2,8-as magnitudójú rengés hat kilométer mélyen következett be, a Bükkben, az intézet honlapján található térkép szerint Uppony határában. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatás szerint a földmozgással összefüggő káreseményről nem érkezett bejelentés a tűzoltókhoz.

ÉM-SZP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában