Helyi közélet

2014.05.30. 16:09

Közlemény - Jobbik: Zsákutcában az útravaló?

Miskolc - A Jobbik szerint az útravaló ösztöndíj program nyári leadási határidejének meghatározása rendkívül szakmaiatlan módon történt, hiszen a nyári szünet miatt sok diák nem fog tudni élni a pályázat adta lehetőséggel. Ezt a tényadatok is alátámasztják: van olyan intézmény, ahol a pályázók száma negyedére esett vissza az előző időszakokhoz képest.

Miskolc - A Jobbik szerint az útravaló ösztöndíj program nyári leadási határidejének meghatározása rendkívül szakmaiatlan módon történt, hiszen a nyári szünet miatt sok diák nem fog tudni élni a pályázat adta lehetőséggel. Ezt a tényadatok is alátámasztják: van olyan intézmény, ahol a pályázók száma negyedére esett vissza az előző időszakokhoz képest.A témában tartott sajtótájékoztatóján Pakusza Zoltán felhívta a figyelmet: a Jobbik már egy évvel ezelőtt jelezte a problémát, azonban semmilyen változás nem történt. Ennek fényében a párt önkormányzati képviselője ismét feltette a kérdést: vajon nem az a szándéka a kormányzatnak, hogy minél kevesebb pénz kerüljön kifizetésre?

Ugyanakkor fel kell tennünk azt a kérdést is - tette hozzá -, hogy Miskolc országgyűlési képviselői, Csöbör Katalin és Varga László – akik már az előző ciklusban is képviselők voltak – nem tudott, vagy nem akart segítséget nyújtani ebben a kérdésben. Szeretnénk, ha a két képviselő lépéseket tenne a megoldás felé, ami nem lenne más, mint a pályázati határidő kitolása szeptember-októberre, így jóval több diáknak lehetőséget biztosítva a pályázaton való részvételre – jelentette ki Pakusza Zoltán.

- Jakab Péter, Jobbik B.-A.-Z. megyei és miskolci alelnöke, Miskolc MJV önkormányzati képviselője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában