Helyi közélet

2014.05.10. 18:32

Elhunyt Bencze Tamás

Felfoghatatlan. Hosszú percekig semmi más nem jutott eszembe. Könnyeimmel küszködve próbáltam elfogadni az elfogadhatatlant. Futótűzként terjedt a szívbemarkoló, megmásíthatatlan tény. Mindannyian tudtuk, hogy Tamás nagyon beteg, de annyiszor győzött már. Sokszor ünnepelhetett a társaival a pályán, a tanítványaival azon kívül. Egy nagyon jó embert, jó barátot, edzőt és egy nagyszerű édesapát vesztettünk el. Bencze Tamás, május 10-én, szombaton a kora reggeli órákban elhunyt. Ezek a száraz tények, amit nem lehet, nem tudunk elfogadni.

Felfoghatatlan. Hosszú percekig semmi más nem jutott eszembe. Könnyeimmel küszködve próbáltam elfogadni az elfogadhatatlant. Futótűzként terjedt a szívbemarkoló, megmásíthatatlan tény. Mindannyian tudtuk, hogy Tamás nagyon beteg, de annyiszor győzött már. Sokszor ünnepelhetett a társaival a pályán, a tanítványaival azon kívül. Egy nagyon jó embert, jó barátot, edzőt és egy nagyszerű édesapát vesztettünk el. Bencze Tamás, május 10-én, szombaton a kora reggeli órákban elhunyt. Ezek a száraz tények, amit nem lehet, nem tudunk elfogadni.Hosszú hónapok óta ismert volt, hogy Bencze Tamás a gyilkos kórral küzd. Bármikor találkoztunk vele a sportcsarnokban, mindig optimista volt. „Már jól vagyok, már semmi probléma, megyünk a gyerekekkel a tornára. Megnyerjük, az is erőt ad majd…” – mondta és mosolygott. Mosolygott, nevetett, vidám volt. Élni akart. A családjáért, a kézilabdáért, a csapatért. Hány, de hány gyerekkel szerette meg a kézilabdát. Ma már néhányuk felnőtt csapatokban játszik, sokan pedig meghatározó emberek a juniorban. Rengetegen mondhatják el magukról, hogy a nevelőedzőjük Bencze Tamás volt! Büszkén újságolhatják bárkinek, hogy egy csupaszív, szakmailag felkészült, emberileg pedig kifogástalan tréner adta kezükbe először a kézilabdát. Akinek edzést tartott, akikkel meccset, akik a tanítványai voltak, nagyon meg kell becsüljék mindezt, mert sajnos már nincs többé. Óriási űrt hagyott maga mögött, hatalmas veszteség érte az ózdi kézilabdát. Már most nagyon hiányzik, pedig az utóbbi hónapokban személyesen kevesen találkoztunk vele. Tudtuk, hogy ismét harcol, hogy a betegség újabb támadást próbálja kivédekezni. Itt azonban nem győzhetett, Tamás az égi pályákra költözött.

Bencze Tamás kézilabdázott a Ferencvárosban, majd a kilencvenes évek közepén került az Ózdi KC együtteséhez, de megfordult az Ózdvidéki Bányászban. Tagja volt a piros-kékek NB I-es, majd NB I/B-s csapatának is. Fiatalon döntött úgy, hogy belevág, és edző lesz. Jól tette. Számos siker, számos győzelem, számos fiatal tehetség fölnevelése fűződik a nevéhez. Tamás a földi karrierjét lezárta.

Bencze Tamásra az ózdi Városi Sportcsarnok játékos bejárata előtt, május 12-én, (hétfőn) 20 órakor gyertyagyújtással emlékezünk, amelyre minden barátot, ismerőst, tisztelőt várunk. A kiválós sportember, edző, édesapa búcsúztatójáról később intézkednek. Bencze Tamás 38 évet élt. Emléked örökké velünk marad, Nyugodj Békében!

Marosréti Ervin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában