Helyi közélet

2014.05.30. 08:42

Csokis gombóc és tejberizs

Miskolc - Kétszázhúsz rászoruló gyerek kapott csütörtökön ajándékcsomagot az Erzsébet téren.

Miskolc - Kétszázhúsz rászoruló gyerek kapott csütörtökön ajándékcsomagot az Erzsébet téren.A hetedik osztályos Balázs mindennap hajnalban kel, hogy mielőtt elindul az iskolába, megetesse a jószágokat. Ha ezzel végez, 3-4 kilométeres gyaloglás vár rá. Ő ugyanis egy tanyán lakik, ahonnan jó messze van a buszmegálló, de bérletre nincs pénz, úgyhogy marad a gyaloglás egészen az iskoláig. Télen nehéz csak, amikor nagy a hó, olyankor az osztályfőnöke szárítgatja Balázs és öccse ruháit. Azt mondják, ők hátrányos helyzetűek, pedig Balázs nem így gondolja. Szerinte minden gyereknek meg kell tanulnia a ház körüli munkát. Éhezni pedig nem szoktak, hiszen gazdálkodnak, így ennivaló mindig kerül az asztalra. Igaz, hétvégén munkát vállal másoknál, kaszálást, szőlőkapálást, hogy pénzt keressen, és odaadhassa a szüleinek. Mutatja a kezét: igazi, dolgos férfitenyér.

Csokis gombóc

Banán, alma, csoki, Túró Rudi és joghurt. Ez volt azokban az ajándékcsomagokban, melyeket a rászoruló gyerekek kaptak csütörtökön az Erzsébet téren a Jeruzsálemi Szent Lázár Lovagrend Észak-magyarországi Szent János Kommendája nevében. Balázs is ott volt osztálytársaival, és természetesen örült a gyermeknapi figyelmességnek.

Részletek a pénteki Észak-Magyarországban.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában