Helyi közélet

2014.05.23. 07:59

Bosch: év végi költözés

Miskolc - Év végén már Miskolcon is gyártanak fa- és felületmegmunkáló elektromos szerszámokat.

Miskolc - Év végén már Miskolcon is gyártanak fa- és felületmegmunkáló elektromos szerszámokat.Tavaly novemberben jelentették be, és ez év végre, illetve a jövő év elejére „kézzel foghatóvá" válik a Bosch kéziszerszám üzletágának Európát érintő átszervezése. A fa- és felületmegmunkáló elektromos szerszámok gyártását – a korábban bejelentett ütem szerint – 2016-ig fokozatosan költöztetik át a miskolci kéziszerszámgyárba – erősítette meg kérdésünkre Javier Gonzalez Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője a cégcsoport éves tájékoztatóján csütörtökön. Az átszervezés célja a termékek versenyképességének helyreállítása a gyártókapacitások összevonásával. A döntésnek köszönhetően 320 új munkahely létesül a Robert Bosch Power Tool Kft.-nél a projekt lezárultáig.

Javier Gonzalez Pareja szerint ez a döntés is jelzi, hogy a Bosch hosszú távra tervez Miskolcon és kiemelt szerepet szán az itteni gyáraknak. Nem véletlen, hogy a vállalatcsoportnál 2014-re várható 700 fős létszámbővítés jelentős része a borsodi megyeszékhelyen realizálódik majd.

ÉM-UM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában