Helyi közélet

2014.05.15. 20:59

A város szerint csupán rémhír a kiköltöztetés

Miskolc - Nem akarnak elköltözni Miskolcról a számozott utcák lakói. Ezt egyértelműen kijelentették azon a csütörtöki fórumon, amelyet a Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat szervezett a területen élőknek.

Miskolc - Nem akarnak elköltözni Miskolcról a számozott utcák lakói. Ezt egyértelműen kijelentették azon a csütörtöki fórumon, amelyet a Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat szervezett a területen élőknek.A téma a lakások bérletéről szóló rendelet volt, amelyet a múlt héten fogadott el a miskolci testület többsége. Ennek egyik pontja, ha a szociális bérlakásban élő a lelépési díjat választja, akkor annak összegét, 2 millió forintot, csak akkor kaphatja, ha Miskolcon kívül vásárol ingatlant. A városvezetés ezzel az intézkedéssel szeretné felszámolni az avult telepeket.

A fórumra meghívták dr. Kriza Ákos polgármestert is, de helyette Kovács Zsolt kabinetvezető-helyettes jött, valamint a MIK Zrt. részéről Kottman Dezső. Váradi Gábor, a cigány önkormányzat elnöke a fórum elején azt hangsúlyozta: a telepfelszámolással egyetértenek, örülnek, hogy a város elindította ezt a programot, de a lelépési díjnál meghatározott feltétel sokakat megrémisztett.

Kovács Zsolt már a rendezvény elején kijelentette: nem igaz, csupán rémhír az, hogy a telepekről kiköltöztetik a családokat. "A rendeletben megfogalmazott kitétel nem kötelező érvényű, csupán ajánlat" - fogalmazott.

Részletek a pénteki Észak-Magyarországban.

ÉM-NSZR


Szikszó - „Köszönjük szépen, de nem kérünk azokból, akikkel Miskolcon sem tudnak együtt élni” – mondta Füzesséri József, Szikszó polgármestere. tovább »

Miskolc - Egy hónapon belül 90 lakást ürít ki a miskolci önkormányzat – ígéri dr. Kriza Ákos. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában