Helyi közélet

2014.05.16. 10:05

A polgármester szót emelt a transzparensek mellett

Miskolc polgármestere határozott véleménnyel van az MLSZ kifogásaival szemben, melyek egyes transzparensek eltávolítását szorgalmazzák a DVTK mérkőzéseiről.

Miskolc polgármestere határozott véleménnyel van az MLSZ kifogásaival szemben, melyek egyes transzparensek eltávolítását szorgalmazzák a DVTK mérkőzéseiről.Komoly véleménykülönbség tört felszínre a jobboldali városatyák és az MLSZ között a májusi miskolci közgyűlésen. Kriza Ákos éles kritikát fogalmazott meg azzal a gyakorlattal szemben, melyet a szövetség alkalmaz a transzparensek kihelyezése kapcsán.

Mint az ismert, a szervezett szurkolói csoportok és az MLSZ között régóta tart az állóháború egy transzparens miatt, melyen a "Hazádnak rendületlenül" felirat áll egy Nagy-Magyarország körvonalával, valamint egy fegyveres katonával. A drapériát időről időre leveteti az ellenőr, de a szurkolók - valószínű már csak dacból is - újra meg újra kiteszik, sőt a Ferencváros elleni idegenbeli meccsen elkészítették a transzparens "nagytestvérét" és kifeszítették azt a mérkőzés előtt.

A miskolci közgyűlés alkalmával Pakusza Zoltán, a Jobbik képviselője kérte a kormánypárti képviselőket, hogy lépjenek fel az MLSZ gyakorlatával szemben, véleménye szerint a szurkolói közösségre bomlasztólag hatnak az ilyen retorziók.

Kriza Ákos válaszában elfogadhatatlannak nevezte a szövetség eljárását és arról beszélt, hogy már több klubbal is felvette a kapcsolatot az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában