Helyi közélet

2014.04.23. 15:08

Pedagógiai innováció az Edelényi Kistérségben

Edelény - Az Edelényi Kistérség Többcélú Társulása pályázata 97 millió forint uniós támogatást nyert „Pedagógiai innováció az Edelényi Kistérségben" címmel, a Társadalmi Megújulás Operatív program keretein belül.

Edelény - Az Edelényi Kistérség Többcélú Társulása pályázata 97 millió forint uniós támogatást nyert „Pedagógiai innováció az Edelényi Kistérségben" címmel, a Társadalmi Megújulás Operatív program keretein belül.A program az eredményesebb és hatékonyabb oktatást hivatott biztosítani a kistérség oktatási intézményeiben.

A Bódva-völgyi települések iskoláiban 4 szinten segítették az innovációt, a fejlődést. A fenntartók, az intézményvezetők, a pedagógusok, és a diákok számára módszertani feladatokat, tréningeket, esetmegbeszéléseket, fejlesztő feladatokat szervezett a projektgazda, szakemberek bevonásával. A gyermekek részére többek között önismereti modult, pályaorientációs foglalkozásokat, életvezetési ismeretoktatást kínált a program.

A projekt részeként szünidei múzeumi gyermekfoglalkoztató napokon vehettek részt a gyerekek, ahol a múzeumok oktatási-képzési szerepének erősítése, iskolabarát élményprogramok biztosítása az elsődleges cél. A szünidei táborok keretében Aggtelek, Jósvafő, Edelény, Szendrő, és Perkupa tájházait, múzeumait, várait ismerték meg a térség diákjai, játékos oktatás kíséretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában