Helyi közélet

2014.04.01. 13:51

Bővíti miskolci ügyfélszolgálati központját a Vodafone

Miskolc, 2014. április 1., kedd (MTI) - Magyarország növekvő versenyképességéről beszélt Szijjártó Péter Miskolcon, ahol kedden Diego Massidda, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója bejelentette, hogy a cég a következő másfél évben tovább bővíti miskolci regionális ügyfélszolgálati központját.

Miskolc, 2014. április 1., kedd (MTI) - Magyarország növekvő versenyképességéről beszélt Szijjártó Péter Miskolcon, ahol kedden Diego Massidda, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója bejelentette, hogy a cég a következő másfél évben tovább bővíti miskolci regionális ügyfélszolgálati központját.

A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára úgy fogalmazott: "a Vodafone bővítése újabb bizonyíték Magyarország növekvő versenyképességére."

Elmondta: a világ egyik legismertebb és legelismertebb vállalata újra bizalmat szavazott Magyarországnak és ez a bizalom kölcsönös. "Ha nem így lenne, akkor a Vodafone nem bővítené regionális ügyfélszolgálati központját és nem ők lennének az állami intézmények mobil szolgáltatói az elkövetkezendő két évben" - fejtette ki.

Az államtitkár hangsúlyozta: Magyarország egy új gazdasági stratégiát választott, "azt a célt tűztük ki, hogy az ország legyen Európa ipari-termelési központja". Ennek érdekében számos változtatást hajtott végre a kormány, az adórendszertől a felsőoktatáson át a szakképzésig, az egész munkajogi szabályozási rendszerig - mondta.

Emlékeztetett arra, hogy jelentősen emelkedett a foglalkoztatottak száma, Magyarország tartós növekedési pályára állt, az ipar hozzájárulása a teljes gazdaság teljesítményéhez uniós szinten a harmadik helyen áll.

A termelő iparra hangsúlyt helyező kormányzati gazdaságpolitikának kétfajta hatása van, közvetlen és közvetett - mondta, hozzátéve: "egyre több termelőkapacitás érkezik az országba", ugyanakkor az itt termelő vállalatok elkezdték ide telepíteni szolgáltatási funkciójukat, a szolgáltató központok pedig egyre jobb teljesítményt nyújtanak. Az elmúlt időszakban a beruházások jelentős részét az üzleti szolgáltató szektor adja - közölte.

Szijjártó Péter megemlítette azt is: ma Magyarországon nyolcvan ilyen szolgáltató központ működik, összesen több mint 30 ezer embert foglalkoztatnak, a központok kétharmada további bővítést tervez, egyebek mellett azért is, mert a kormány az elmúlt években számos olyan intézkedést hozott, amely ennek a szektornak előnyös.

Szólt arról is, hogy mostani miskolci beruházással a brit-magyar együttműködés újabb fejezete kezdődik, Nagy-Britannia Magyarország tizenkettedik legfontosabb kereskedelmi partnere, és hetedik "legfontosabb exportcélpontunk", ennek a miskolci beruházásnak köszönhetően pedig a hetedik legtöbb külföldi befektetés a szigetországból érkezik, aminek értéke eddig meghaladta a 3 milliárd eurót.

Az eseményen szintén jelenlévő Jonathan Knott, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete ugyanakkor azt mondta: a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatban még sok a kihasználatlan lehetőség.

A Vodafone 450 millió forintot invesztál miskolci beruházásába, és 240 dolgozóval, 540-re növeli itteni létszámát.

Diego Massidda vezérigazgató beszédében kitért arra, hogy a cég miskolci befektetése immár meghaladja majd az egy milliárd forintot. Ez az ügyfélszolgálati központ szolgálja majd ki a társaság több mint 2,6 millió magyarországi ügyfelét.

Beck György, a társaság elnöke pedig azt hangoztatta, hogy a Magyarországon 15 éve jelen lévő Vodafone az eddigi tapasztalatok szerint nagyon jól döntött, amikor 2009-ben megnyitotta ügyfélszolgálatát a borsodi megyeszékhelyen.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában