Helyi közélet

2014.03.20. 17:32

Víz: forrásból, csapból, flakonból

Miskolc - Mi az igazság? Melyik víz az egészséges?

Miskolc - Mi az igazság? Melyik víz az egészséges?Csapvizet igyunk, vagy inkább ásványvizet? Esetleg a források vize az egészséges? Igaz-e, hogy a szénsavas ásványvíz kimossa a csontjainkból a kálciumot? A kérdések nem véletlenül a víz világnapjának közeledtével merült fel bennünk. Szerencsére találtunk olyan szakembert, aki minden kérdésünkre szívesen válaszolt.

Győri Csilla orvos-természetgyógyász elöljáróban elmondta: tulajdonképpen a csapvíz és az ásványvíz is egészséges, hiszen mindkettő baktériummentes, mivel mindkettőt tisztítják. Ha a vizek ásványianyag-tartalmát vizsgáljuk, akkor azonban kiderül, hogy a csapvízben 200-300 milligramm található literenként, az ásványvízben viszont közel 1000 milligramm.

– Azokat az ásványvizeket fogyasszuk, amelyek maximum 1000 milligrammot tartalmaznak, mert amelyikben ennél több van, abból egészséges embereknek nem szabad sokat inniuk. Vannak ugyanis olyan gyógyvizek, melyekben ennek a tízszerese is található, de ezeket csak orvosi javaslatra és orvosi ellenőrzés mellett szabad fogyasztani– hívta fel a figyelmet a szakember.

További részletek az eszak.hu-n és a pénteki Észak-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában