Helyi közélet

2014.03.21. 08:05

Vérfürdővel fenyegetett, pénzbüntetést kapott az ózdi férfi

Debrecen, Ózd, Putnok - Ittasan szidta a polgármestert és azt kiabálta, hogy március 15-én tüntetni fognak a romák.

Debrecen, Ózd, Putnok - Ittasan szidta a polgármestert és azt kiabálta, hogy március 15-én tüntetni fognak a romák.Elmarasztalta csütörtökön a harmadfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla azt az ózdi férfit, aki még 2012 februárjában „vérfürdővel” fenyegette meg a településen élő egyik hölgyet.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott a vádbeli időpontban Putnokon, az egyik söröző előtt állított meg egy, a településen élő nőt. A férfi igen részeg volt, folyamatosan kiabált a nővel, akivel közölte: március 15-én a roma kisebbség tüntetni fog a városban. A férfi nagy hangon szidalmazta a város polgármesterét, és azt hangoztatta, hogy „vérfürdő lesz”.

Az asszonyt megrémítette a vádlott viselkedése és rászólt a férfire, hogy „észnél van-e?”, de a vádlottat ez nem érdekelte és még nagyobb hangerővel ordibált tovább, fenyegetve a polgármestert. A nő a történtekről beszámolt a város alpolgármesterének, aki tájékoztatta a polgármestert a történtekről. A rendőrségen a településvezető tett feljelentést, és zaklatás miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő.

Az elsőfokon eljáró Ózdi Járásbíróság múlt év februárjában a férfit zaklatás vétségében találta bűnösnek, és emiatt 250 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Másodfokon a Miskolci Törvényszék döntött a férfi ügyében tavaly szeptemberben, ekkor a vádlottat a zaklatás vádja alól felmentette, de garázdaság szabálysértése miatt 25 ezer forint pénzbírságot szabott ki rá. Az ítélet ellen az ügyész fellebbezett, arra kérve az ítélőtáblát, hogy állapítsa meg a férfi bűnösségét és szabjon ki rá büntetést zaklatás miatt.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában