Helyi közélet

2014.03.11. 10:48

Új lőtermet avattak Ózdon

Ózd - A Meteor Lövész Klub vezetése most már több mint egy évtizede szorgalmazta a városban egy fedett lőtér kialakítását.

Ózd - A Meteor Lövész Klub vezetése most már több mint egy évtizede szorgalmazta a városban egy fedett lőtér kialakítását. Korábban szóba kerültek használaton kívüli légópincék, de azokból a tervekből nem lett valóság. Most viszont az Ady kollégium alagsorában a helyi sportlövészek birtokba vehették azokat a helyiségeket, amelyeket az önkormányzat segítségével újítottak föl. Pintér László, a Meteor LK elnöke elmondta: az utánpótlás körében komoly igény mutatkozott a légpuskás lövészetre, ezért hatalmas előrelépés a mostani fejlesztés. Esztétikus és jó környezetbe kerültek, hiszen a bérleti díj fejében több helyiséget is használhatnak.

- Mostantól az elméleti oktatásra is lehetőség nyílik, de versenyrendezés esetén egy külön kiértékelő szobánk is van - folytatta Pintér László. - A fedett lőterem átalakításakor két termet össze kellett nyitni. Ezzel volt egy kis munkánk, de megérte, mert mostantól egy négy állásos, tíz méteres, hivatalos lőteremben gyakorolhatunk.

A Meteor Lövész Klub elnöke hozzátette: a fiataloknak eddig a légpuskás edzéseket Taktaharkányban kellett megtartaniuk, mostantól viszont már nem kell elhagyniuk a várost. Sőt a jövőben edzőtáborozást is szervezhetnek, a létesítményi feltételek szempontjából sokat léptek előre.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában