Helyi közélet

2014.03.24. 14:47

Miskolcon rendezik idén a katolikus társadalmi napokat

Budapest, 2014. március 24., hétfő (MTI) - Miskolcon lesz ősszel az idén másodszor tartandó katolikus társadalmi napok, a Kattárs rendezvénysorozata. Az esemény kiemelt célja a katolikus egyház válaszainak bemutatása a társadalom aktuális problémáira - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtószolgálata hétfőn az MTI-vel.

Budapest, 2014. március 24., hétfő (MTI) - Miskolcon lesz ősszel az idén másodszor tartandó katolikus társadalmi napok, a Kattárs rendezvénysorozata. Az esemény kiemelt célja a katolikus egyház válaszainak bemutatása a társadalom aktuális problémáira - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtószolgálata hétfőn az MTI-vel.A programban szerepelnek kerekasztal-beszélgetések, előadások, koncertek, családi játékok a miskolci Szent István téren szeptember 13-án. A Kattárs rendezvényein a régiót képviselő fellépők mellett ott lesz a tavalyi budapesti rendezvény néhány sikeres előadója is. A sátrakban a régió katolikus társadalmat szolgáló szervezetei mutatkoznak be interaktív programokkal, emellett ifjúsági és gyerekprogramok várják az érdeklődőket egész nap.

Hozzátették: szeptember 12-én a Fáy András Közgazdasági Szakközépiskola és a Miskolci Egyetem minikonferenciát szervez, amelynek témája a gazdaság és az oktatás lesz. A szervezők mindenkinek szeretnék üzenni, hogy "társak vagyunk az örömben és gondban, a reményben, jóban és rosszban s főként a bizalomban!" - fogalmaztak.

A Kattárs egyházi hátterét az MKPK Caritas in Veritate Bizottsága adja Veres András püspök vezetésével. A rendezvény lebonyolítását és szervezését a keresztény vállalkozókat és üzletembereket tömörítő ÉrMe Üzleti Hálózat végzi, a program tartalmáért pedig a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Keresztény társadalmi elvek a gazdaságban elnevezésű képzésének szervezői felelnek.

Az MKPK sajtószolgálatának közleménye idézi Veres András szombathelyi megyés püspököt, a Caritas in Veritate bizottság elnökét, a Kattárs egyik létrehozóját: "szeretnénk minél több hívőnek és nem hívőnek, akik felelősséget éreznek szűkebb hazájuk sorsának jobbra fordításáért, a Katolikus Egyház tanítását oly módon megmutatni, hogy felfedezzék annak erejét és életüket átformálni képes gazdagságát".

"A rendezvény célja katolikus módon megszólítani a városlakókat és vidékről érkezőket, megismertetve velük főbb szociális, oktatási és nevelési programjainkat, amelyekkel a hétköznapok során képviseljük a Katolikus Egyház tanítását. Izgalmas előadásokat, érdekes kerekasztal-beszélgetéseket, neves fellépőket szervezünk egymás mellé, hogy eljusson az üzenet azokhoz is, akik nem templomban és egyházi médián szocializálódtak" – tette hozzá a közlemény szerint Orosz Atanáz, a Miskolci Apostoli Exarchátus püspök exarchája.

Palánki Ferenc, az Egri Főegyházmegye segédpüspöke és érseki helynöke a közleményben rámutatott: a rendezvénnyel azt szeretnék megmutatni, hogy a katolikus egyház különböző szociális, karitatív, kulturális vagy oktatási intézményein keresztül hogyan jelenik meg a világban Jézus szeretete.

A miskolci katolikus eseményről további részleteket lehet megtudni a www.kattars.hu weboldalon.

A tavaly őszi budapesti Kattárson csaknem 18 ezer látogató vett részt. A Magyar Nemzeti Múzeum kertjében felállított sátrakban több mint negyven olyan katolikus intézmény és civil szervezet mutatkozott be, amelyeknek jelentős eredményeik és tapasztalataik vannak a rászorulók – hajléktalanok, fogyatékkal élők, börtönviselt emberek – érdekében végzett munkában.

- MTI - 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában