Helyi közélet

2014.03.18. 21:18

Kölcsönpénzből uzsoráztak?

Miskolc - A vád szerint nemcsak a saját pénzüket, hanem „befektetők” tőkéjét is forgatták.

Miskolc - A vád szerint nemcsak a saját pénzüket, hanem „befektetők” tőkéjét is forgatták.Egy tanút még meghallgatott a Miskolci Törvényszék dr. Pabis Attila vezette tanácsa, majd elhangzottak a perbeszédek abban a büntetőperben, melyben kilenc rendbeli uzsorabűncselekménnyel, jogosulatlan pénzintézeti tevékenységgel és zsarolással vádolt meg a megyei főügyészség egy ózdi családot és az ismeretségi körükbe tartozókat.

A vádirat szerint a házaspár rendszeresen 20, 50, sőt időnként 70 százalékos kamatra adott kölcsön arra rászorulóknak, akik a pénzt csak nagyon nehezen tudták visszaadni, amivel őket nélkülözésnek tette ki a házaspár, s az is előfordult, hogy a fizetni nem tudó – vagy akaró – adóst életveszélyesen megfenyegették. A vádhatóság szerint a családi üzletben, melyben a házaspár nevelt lánya is részt vett, nem a saját pénzüket forgatták, hanem az ügy négy másik vádlottjának tőkéjét. A vádlottak padján ül még a házaspár sofőrje, akit azzal vádolt meg az ügyészség, hogy bűnsegédként vett részt az üzletben.

Részletek az Észak-Magyarországban és az eszak.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában