Helyi közélet

2014.03.26. 14:00

Hét város és harminc munkatárs Borsodban

Miskolc - A program fontos eleme az elhelyezkedést elősegítő 100 százalékos bérköltség támogatás.

Miskolc - A program fontos eleme az elhelyezkedést elősegítő 100 százalékos bérköltség támogatás.„Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának elősegítése" című 11,7 milliárd forint összköltségvetésű kiemelt projektet az Új Széchenyi Terv keretében indította a kormány, gondozója a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal. Erről tartottak szerdán a miskolci Vigadóban sajtótájékoztatót, amelyen dr. Kósa Ádám európai parlamenti képviselő, dr. Vincze Imre, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal főosztályvezetője és Kiss Gábor, Miskolc alpolgármestere vett részt.

Megtudtuk: a projekt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 7 városban 30 munkatárssal nyújt szolgáltatásokat az ügyfelek számára. A legfrissebb adatok szerint a megyében már 613 ember vesz részt a programban, közülük 280-an részesülnek támogatásban. A vállalkozás indulása óta nemzeti rehabilitációs és Szociális Hivatal munkatársainak közreműködésével idáig 180 millió forinttal támogatták a megyében a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását.

További lényeges adat, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében eddig 233 munkáltató regisztrált a projekt rendszerébe, összesen 513 fő munkaerő igényt jelezve. Országos szinten a projektben már 7899-en vesznek részt, rehabilitációjukra és foglalkoztatásuk elősegítésére eddig 2,32 milliárd forintot biztosítottak. A program legfontosabb eleme az elhelyezkedést elősegítő 100 százalékos bérköltség támogatás, de ugyanilyen jelentős segítséget jelentenek a kompetencia- és az egyénre szabott szakmai képzések, az utazási költségek térítése, vagy a foglalkoztatás egészségügyi vizsgálatok költségeinek megtérítése. Szolgáltatási helyek a megyében a következők: Miskolc, Sárospatak, Szerencs, Kazincbarcika, Mezőkövesd, Ózd, Encs. A megyei koordinátor Matisz István.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában