Helyi közélet

2014.03.16. 12:00

"A városban nincs erdő"

Miskolc - Több mint kétezren a Bükköt választották: túráztak. Idén az időjárás is kegyes volt. Legalábbis egy darabig.

Miskolc - Több mint kétezren a Bükköt választották: túráztak. Idén az időjárás is kegyes volt. Legalábbis egy darabig.Napfény, kellemes tavaszi idő fogadta szombat reggel azt a kétezer túrázót, akik a Népek Tavasza Teljesítménytúrára érkeztek a Csanyikba, hogy így emlékezzenek meg nemzeti ünnepünkről. A programot immár 17. alkalommal rendezték meg. Tavaly, a rendkívüli havazás miatt törölték a túrákat, illetve más időpontra halasztották, az idén azonban igazi kiránduló idő volt. Legalábbis délig...

Szombat kora reggel már hosszú sorok álltak a regisztrációs pontok előtt. Voltak, akik előre bejelentkeztek, nekik biztos helyük volt, akik azonban aznap döntöttek a kirándulás mellett, várniuk kellett, beférnek-e a keretbe. A túrázók többsége a természet szeretete miatt választotta az ünneplésnek ezt a módját, mások politikamentes ünnepet akartak, ezért inkább kirándultak. Iskolás csoportok, baráti társaságok, családok neveztek. Legtöbbjük nem először vett részt a programon, így pontosan tudták, ki mennyit bír, a gyerek mikor fárad el. Éppen ezért a kisgyerekes családok a 10-15 kilométeres túrát választották, az edzettebbek viszont a 25, 35 kilométeres utat is megtehették.

Részletek a hétfői Észak-Magyarországban.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában