Helyi közélet

2014.02.25. 11:58

Nézőpont: Hétvégi világvégék

<em>Már a világvégékben sem lehet bízni: szombaton ismét elmaradt egy, ezúttal a vikingeké. Esni ugyan esett és a jóslat szerint ha úgy tetszik a Nap sugarai is elfeketedtek, de a világ nem merült teljesen víz alá. Nem haltak meg Odin, Thor, Heimdall és Loki istenek sem</em>. <strong>Juhász-Léhi István jegyzete</strong>.

Már a világvégékben sem lehet bízni: szombaton ismét elmaradt egy, ezúttal a vikingeké. Esni ugyan esett és a jóslat szerint ha úgy tetszik a Nap sugarai is elfeketedtek, de a világ nem merült teljesen víz alá. Nem haltak meg Odin, Thor, Heimdall és Loki istenek sem. Juhász-Léhi István jegyzete.Így aztán el, vagy ki lehetett látogatni a miskolci belvárosba, a Kocsonyafarsangra. Személy szerint nekem bejött - több más mellett - , hogy "kivették" erre a hétvégére a villamosközlekedést a sétálóról és az is, hogy a helyszínt "összetolták", a belvárosba koncentrálták. Voltak viszont olyan miskolciak, akik világvégeként élték meg a villamospótlókat és az átszállást is. Megszoktuk már ezt Miskolcon: van sapkája, nincs sapkája város vagyunk. Összességében minden volt ezen az utolsó februári hétvégén, mindenki megtalálhatta a neki tetsző programokat. Igaz, nem volt hátrány (sőt...), ha volt pénz a zsebben, mert ellenkező esetben maradt a perecből a lyuk.

Miközben mi telet búcsúztattunk, szerencsére a szomszédban, Ukrajnában sem jött el a világvége. Persze, amikor az egyik oldalon a mérhetetlen fényűzés képeit, a pökhendiséget látom, a másikon pedig a magyar viszonyokhoz képest is a szegénységet, akkor a világvégére gondolok...

Vissza a vikingekhez! Loki nem is isten, mert az a DVTK. Vasárnap estére be is bizonyítják a fiúk! Ha nem? Nem lesz világvége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában