Helyi közélet

2014.02.12. 12:36

Majdnem halálos volt a játék

Debrecen - „Kicsi a rakást” játszottak, közben az egyik fiú életveszélyesen megsérült.

Debrecen - „Kicsi a rakást” játszottak, közben az egyik fiú életveszélyesen megsérült.Helybenhagyta kedden a Debreceni Ítélőtábla a Miskolci Törvényszék tavaly októberben született felmentő ítéletét négy fiatal ügyében, akiket életveszélyt okozó testi sértéssel vádolt meg az ügyészség.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2012 júniusában valamennyi vádlott és a sértett is Tiszaújváros egyik középiskolájának tanulója, barátok, iskolatársak voltak, kollégiumban laktak. Egyik este az ügy első és másodrendű vádlottja és a későbbi sértett átmentek az egyik sörözőbe, ahol mindannyian alkoholt fogyasztottak. Enyhén kapatosan tértek vissza a kollégiumba, ahol a sértett szobájába mentek. Valamelyikük kitalálta, hogy játszanak „kicsi a rakást”, így a vádlottak ráfeküdtek az oldalán fekvő sértettre. Amikor a fiú szólt, hogy szálljanak le róla, mert nem kap levegőt, a többiek eleget tettek a kérésének.

A következő napokban a fiú fájlalni kezdte a hasát. Az ügyeletes orvos fájdalomcsillapítót adott neki, és kérte, hogy ha rosszabbodik az állapota, hívjanak hozzá mentőt. Másnap délután a fiút az édesapja vitte be a miskolci sürgősségi osztályra, ahol megnagyobbodott lépet, léprepedést és a hasüregben vérgyülemet mutattak ki, majd sürgős műtétet végeztek rajta. A léprepedés közvetlen életveszélyesnek minősül, így kerültek a srácok a bíróságra egy rosszul sikerült játék miatt.

A vádlottak a bírósági eljárás során megkötött megállapodás útján kárpótolták barátjukat, a törvényszék pedig felmentette őket, majd az ítéletet kedden az ítélőtábla is megerősítette.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában