Helyi közélet

2014.02.13. 15:43

Közlemény - Megbecsülés a polgárőröknek

Budapest, Miskolc - A mai napon az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottsága határozatban nyilvánított köszönetet a polgárőröknek - tájékoztatott dr. Zsiga Marcell országgyűlési képviselő, a bizottság tagja.

Budapest, Miskolc - A mai napon az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottsága határozatban nyilvánított köszönetet a polgárőröknek - tájékoztatott dr. Zsiga Marcell országgyűlési képviselő, a bizottság tagja.- A bizottság jelen határozatával kifejezi nagyrabecsülését a polgárőr egyesületek valamennyi tagja felé, akik önként vállalt szolgálatukkal lakókörnyezetük közbiztonságát a rendőrséggel és más állami szervezetekkel együttműködve védik.

A bizottság elismerését is kinyilvánítja a polgárőröknek mindennapi áldozatos tevékenységükért, különösen kiemelve a rendkívüli hóhelyzetben, valamint az árvízi mentés illetve védekezés során tanúsított helytállásukat.

Az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága megerősíti: a polgárőr egyesületek tagjai méltán lehetnek büszkék eredményeikre és arra, hogy ma már nélkülözhetetlenek, mint civil, pártsemleges, bűnmegelőző társadalmi szervezet.

Zsiga Marcell kifejtette: Miskolcon és a megyében sok száz civil személy, évi sok ezer munkaórában végez önkéntes polgárőr tevékenységet, amiért minden tiszteletet és megbecsülést megérdemelnek.

- Dr. Zsiga Marcell, országgyűlési képviselő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában