Helyi közélet

2014.02.02. 09:59

Készenléti Rendőrség: eljárás alá vont ittas kerékpáros

Alsózsolca, Felsőzsolca, Miskolc, Sajólád - Rendőrök segítették fel az úton késő este kivilágítatlanul, cikázva közlekedő és az irányváltoztatásnál egyensúlyát vesztve eleső biciklist. Az egyenruhások kórházba szállíttatták és közigazgatási hatósági eljárást kezdeményeztek vele szemben.

Alsózsolca, Felsőzsolca, Miskolc, Sajólád - Rendőrök segítették fel az úton késő este kivilágítatlanul, cikázva közlekedő és az irányváltoztatásnál egyensúlyát vesztve eleső biciklist. Az egyenruhások kórházba szállíttatták és közigazgatási hatósági eljárást kezdeményeztek vele szemben.Az észak-magyarországi régió közrendjének, közbiztonságának megerősítésére vezényelt Készenléti Rendőrség bevetési egységeinek munkatársai 2013. január 31-én a Miskolci Rendőrkapitányság Felsőzsolcai Rendőrőrs illetékességi területén láttak el szolgálati feladatokat.

A járőrök 22 óra 25 perckor Alsózsolcán a Kossuth Lajos utcán haladtak Sajólád irányába, amikor észlelték, hogy egy kivilágítatlan kerékpáros cikázva halad az úton, aki egy hirtelen irányváltoztatást követően elesik.

A rendőrök a kerékpáros segítségére siettek és mentőt hívtak a sérült személyhez. Az intézkedés alá vont férfi az egyenruhásoknak elmondta, hogy a kerékpárjával való közlekedést megelőzően három üveg sört és fél deciliter pálinkát fogyasztott. A 17 éves sajóládi fiatalembernél helyszínen alkalmazott alkoholszonda elszíneződött, ezért kórházba szállítását követően a rendőrök vizelet és véralkohol-vizsgálatra intézkedtek. Az egészségügyi intézményben a szerencséjére csak könnyebb sérüléseket szerző biciklisnél közepes fokú alkoholos befolyásoltságot állapítottak meg.

A jogsértővel szemben a járőrök ittas vezetés miatt közigazgatási hatósági eljárást kezdeményeztek.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában