Helyi közélet

2014.02.16. 14:04

Jobbik: az érpataki modellel számolnák fel a gettókat

Felsőzsolca - Felsőzsolcán tartott terepgyakorlatot a Jobbik vasárnap, amelyre Orosz Mihály Zoltán Érpatak polgármestere is ellátogatott.

Felsőzsolca - Felsőzsolcán tartott terepgyakorlatot a Jobbik vasárnap, amelyre Orosz Mihály Zoltán Érpatak polgármestere is ellátogatott.A párt ugyanis azt szeretné, ha Miskolcon és a megye többi településén is elterjedne az a modell, amit már Érpatakon alkalmaznak - hangzott el a terepgyakorlat előtt megtartott sajtótájékoztatón.

A terepgyakorlat sorozatot Felsőszsolcán kezdték. Mint Jakab Péter, a Jobbik miskolci alelnöke elmondta, azért ott, mert helyi önkormányzati képviselőjük már augusztusban kezdeményezett hatósági ellenőrzést - mint fogalmazott - a helyi gettóban. "Akkor több törvénytelenséget is találtak, például tömeges áramlopást, a szemétszállítási szerződések hiányát, balesetveszélyesen bekötött kéményeket...A törvénytelen állapotok azonban ugyanúgy fennállnak" - mondta Jakab Péter.

Badány Lajos, a párt országgyűlési képviselőjelöltje arról beszélt, hogy az érpataki modell ezekre a problémákra megoldást jelenthet: "Milliárdos felzárkóztatási pénzek nélkül felszámolható lenne a gettó, a gyermekéhezés és veszélyeztetés."

Azt is elmondták: állampolgárként jelennek meg a telepeken, civil egyesületek is csatlakoztak hozzájuk. "Célunk nem a megfélelmlítés, hanem a törvények betartatása " - fogalmaztak."

Az érpataki modell lényege, hogy a kötelezettségeket is megköveteli és a meglévő törvényeket a városvezetők be is tartatják - fogalmaztak. Példaként említették: a családi pótlékot akkor folyósítják csak, ha a szülő valóban gondoskodik gyermekéről, ha nem, akkor nem jogosult rá.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában