Helyi közélet

2014.02.11. 10:26

Jegyzet: Merre?

<em>A héten lejár a felsőoktatási jelentkezés határideje. Mára valószínűleg minden fiatal eldöntötte, merre induljon tovább. Kicsit azért aggódom értük. Tudják-e pontosan, hová vezet az az út, amire rálépnek?</em> <strong>Hegyi Erika jegyzete</strong>.

A héten lejár a felsőoktatási jelentkezés határideje. Mára valószínűleg minden fiatal eldöntötte, merre induljon tovább. Kicsit azért aggódom értük. Tudják-e pontosan, hová vezet az az út, amire rálépnek? Hegyi Erika jegyzete.Amikor az egyetemi nyílt napon jártam, bizony még nagyon sok bizonytalan középiskolással találkoztam. Azon tanakodtak épp az aula közepén, hogy melyik kar standjához induljanak el, és próbáljanak szerencsét. Valószínűleg azt várták, hogy itt, ezen a különleges napon valami tanácsot vagy kedvet kapnak valamelyik tudományághoz, valamelyik képzéshez. Egyvalamiben biztosak voltak: diplomát szeretnének. Valamilyet.

Ezzel szemben találkoztam az öntudatos diákok csoportjával is, akik előtt már a gimnázium első osztályától kezdve ott lebegett a cél. Pontosan tudták, hogy melyik egyetem, melyik kara és annak melyik képzése lesz az övék, és a középiskolai évek alatt mindent meg is tettek annak érdekében, hogy mindez sikerüljön.

A héten lejár a felsőoktatási jelentkezés határideje. Mára valószínűleg minden fiatal eldöntötte, merre induljon tovább. Kicsit azért aggódom értük. Tudják-e pontosan, hová vezet az az út, amire rálépnek? Tudják-e milyen munka vár rájuk az egyetem után? Elég volt-e néhány nyílt nap arra, hogy belelássanak a munkahelyek világába is? Ha volt kérdésük, tudott-e nekik valaki segíteni? Korrektek-e az egyetemek? Elárulják-e, ha valamelyik diplomával semmit sem lehet kezdeni?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában