Helyi közélet

2014.02.03. 16:40

Fulladunk, amikor leszáll a köd

Kelet-Magyarország - A fűtés, a közlekedés az ipar és a geográfiai adottságok rontják a levegőt.

Kelet-Magyarország - A fűtés, a közlekedés az ipar és a geográfiai adottságok rontják a levegőt.Miskolcon és Nyíregyházán túllépte a szálló por (PM10) koncentrációja a tájékoztatási küszöbértéket, ezért hétfőn mindkét városban elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a szélmentes idő és a helyenként előforduló ködképződés miatt további romlás várható. Miskolc polgármestere, Kriza Ákos arra kéri a miskolciakat, hogy lehetőleg ne személyautóval, hanem villamossal, autóbusszal utazzanak, és lehetőség szerint mérsékeljék a szilárd (szén, fa) és olajtüzelésű fűtőberendezések használatát, kerüljék a porképződéssel járó tevékenységek végzését. Az avar és kerti hulladékok égetése tilos.

Nyíregyházán a meteorológiai előrejelzések szerint a levegőminőségben számottevő javulás csak csütörtöktől várható – közölte a város önkormányzatának sajtóreferense; hozzátéve, hogy az önkormányzat azt kéri a lakosságtól, hogy lehetőség szerint ne használják a személyautókat – főként a dízelüzeműeket –, utazzanak tömegközlekedéssel, kerékpárral, vagy gyalogoljanak, fűtésnél pedig a szilárd tüzelés helyett a gázt részesítsék előnyben.

További részletek az eszak.hu-n és az Észak-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában