Helyi közélet

2014.02.28. 09:41

Eset kocsival és új szállító járművel gyarapodott a Tokaji Mentőállomás

Tokaj - Zemplénben mindössze három eset kocsi található a mentőállomások közül (Szerencsen, Sátoraljaújhelyen, most már Tokajban is) . Ebből nem régiben egyet Tokajba, a mentőállomásra telepítettek. A megtiszteltetés kimagasló a mentőszemélyzet számára, mint amennyire kimagasló a város számára is.

Tokaj - Zemplénben mindössze három eset kocsi található a mentőállomások közül (Szerencsen, Sátoraljaújhelyen, most már Tokajban is) . Ebből nem régiben egyet Tokajba, a mentőállomásra telepítettek. A megtiszteltetés kimagasló a mentőszemélyzet számára, mint amennyire kimagasló a város számára is.A személyzetnél mindenképpen a kocsi parancsnoknak mentőtiszti beosztásban kell lennie. Egyenlőre az eset kocsi 12 órás műszakban üzemel a Zempléni városban és térségében, s a jövőben várható, hogy 24 órás műszakot láthat majd el. Eset kocsi igény esetén eddig Nyíregyházáról jött gépjármű a Tokaji Járásba. Az eset kocsi annyiban különbözik a szállító kocsiktól, hogy jobban fel vannak szerelve műszerekkel, az újraélesztés és stabilitás műszerei megtalálhatók benne.

Ugyanakkor a mai nap (2014. február 24.), Dr. Breitenbach Géza mentőrégió főorvos úr újabb meglepetéssel érkezett Tokajba. A régi FORD szállító kocsi helyett egy új szállító kocsit hozott a Tokaji Mentőállomásra, 277 kilométeres állással.

A városvezetés és a mentős állomány közözött nagy meglepetést okozott az „ajándék”, amely egy Mercedes szállító jármű.

A januártól bekövetkezett változások technika szempontjából az egyik legkorszerűbb állomássá tette a tokaji mentőbázist. Az épület 10 éves, minden korszerű feltételnek megfelel, ez év december végén végeztek rajta belső tisztasági festést

Májer János polgármester megköszönte a város nevében a nagyvonalú és időben szinte egybeeső nagyarányú fejlesztéseket, s egy GPS készülékkel kedveskedett, azért, hogy a mentősök helyezzék el az új kocsi fedélzetére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában