Helyi közélet

2014.02.22. 21:25

Egyenlő eséllyel az utakon!

Kazincbarcika - A támogatás révén akár fél áron juthatnak a súlyos fogyatékosok gépjárműhöz.

Kazincbarcika - A támogatás révén akár fél áron juthatnak a súlyos fogyatékosok gépjárműhöz.Mozgáskorlátozottak, vakok és látássérültek, siketek és hallássérültek, értelmi fogyatékosok és autisták közlekedését segíti az állam - jelentette ki a pénteki kazincbarcikai idei első Borsod- Abaúj- Zemplén megyei gépjármű átadási ünnepségen Szabó Krisztián, a Széchenyi Lízing Zrt. értékesítési vezetője. A támogatás révén akár fél áron juthatnak a súlyos fogyatékosok gépjárműhöz segítve ezzel munkába járásukat orvosi, vagy oktatási ellátásukat, illetve gondoskodó hozzátartozóikat.

Három év alatt ezren

A támogatási program résztvevői (Széchenyi Lízing Zrt., Suzuki Magyarország Zrt., Signál Biztosító Zrt., Lehetőségautó Kft.) 2014-ben is azon dolgoznak, hogy minél több jogosulthoz jusson el a kormány által biztosított lehetőség - érvelt Szabó Krisztián. Közös célunk, hogy a súlyosan fogyatékos személyek életét könnyebbé tegyük, elősegítsük egyenlő esélyüket a közlekedésben is. Az elmúlt 3 év során, a több mint ezer alanyi jogosult használta ki a megújult gépjárműszerzési támogatás adta lehetőséget, amelyből nagyságrendileg 700-an választották az új gépjármű beszerzését. Éves szinten megközelítőleg 1000 db új Suzuki gépjármű átadásával segítjük az egészségügyi állapotukból fakadóan közlekedésükben akadályozott emberek rehabilitációját, és hozzátartozóik élet, mindennapjaikat. A Lízing cég nevében Tóth Tünde marketing és kommunikációs vezető átadta a Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesülete által szeptemberben megrendezendő Esélyegyenlőségi Nap szervezésére szánt 100 ezer forintos támogatásról szóló nyilatkozatot Tomkóné Kiss Máriának, az egyesület elnökének. Ezt követően Nagy Mártonné bekölcei lakos átvette a kedvezményes autóját a SZABÓ SUZUKI-MAZDA Márkakereskedés és Szervizben.

BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában