Helyi közélet

2014.02.25. 14:18

Betegszállítás, vagy ingyen taxi?

Borsod-Abaúj-Zemplén - Egy fél napra felkéredzkedtem a Borsod Mentő Kft. egyik autójára. Mint kivételes potyautas.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Egy fél napra felkéredzkedtem a Borsod Mentő Kft. egyik autójára. Mint kivételes potyautas.Nem kis nehézség árán sikerült megérkeznem hajnal 6-kor.

Régi ismerőseik

A két betegszállító egyike dühös: a kollégái a kocsi állomáshelyén nem a számára kijelölt helyen parkoltak, hanem az állomáshelyet biztosító intézmény igazgatójának kocsija helyén. Egy telefon, s kiderül: nem volt más megoldás, az övékét egy ex-BM-es rendszámú X5-ös BMW foglalta el.

Némi vita után eldől, ki ül a volánhoz, s ki töltögeti a menetleveleket. Mindketten vezetni szeretnek jobban. Dani győz (majd cserélnek a nap felén). Én középre szorulok. Tamás átnézi a menetleveleket.

– Jé, Éva nénit már megint visszük? Meg Béla bácsit is? – mindketten régi ismerőseik. Megtervezik az útvonalat. Először egy pszichiátriai otthonba megyünk két betegért, onnan egy maszek idősotthonba. Előbbieket szakrendelésre szállítjuk, az idős embert tüdőszanatóriumba, ahonnan haza is kell vinni valakit, aztán összeszedjük a rendelőből a többieket.

A riport folytatása a szerdai Észak-Magyarországban és a www.eszak.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában