Helyi közélet

2014.02.23. 23:38

A reggeli csúcs szinte kibírhatatlan

Miskolc - A villamosok zsúfoltságára és fűtésszabályozására panaszkodnak olvasóink.

Miskolc - A villamosok zsúfoltságára és fűtésszabályozására panaszkodnak olvasóink.Több telefont is kaptunk a villamosközlekedéssel kapcsolatban. Egyik olvasónk arra panaszkodott, hogy a reggeli és a délutáni csúcsban rettenetesen zsúfoltak az 1-es villamosok. Már a Diósgyőri városközpontban alig lehet rájuk felférni. Másik olvasónk azt említette, hogy némelyik járművön nagyon meleg van, és hiába szólt a sofőrnek, kapcsolja ki a fűtés, ő azt mondta, hogy nem lehet. Harmadik olvasónk pedig azt nehezményezi, hogy olykor elhanyagolt külsejű, büdös emberek szállnak fel a villamosra, pedig ő úgy tudja, hogy ilyen emberek nem is utazhatnának buszon vagy villamoson. A panaszokat továbbítottuk Pásztor Imrének, a Miskolc Holding kommunikációs vezetőjének, aki a következő válaszokat küldte a felvetésekre:

Be vagy ki

A járatok a reggeli és délutáni csúcsban 90-100 százalékos kihasználtsággal járnak. A bővítést a több férőhelyes, nagyobb, kényelmesebb, új villamosok fokozatos forgalomba állása jelenti majd.

A Tátra-villamosokon a fűtés erősségét nem lehet állítani, a járművezető vagy be, vagy ki kapcsolhatja azt. Az SGP-villamosokon több lehetőség van az utastér hőmérsékletének szabályozására.

A vezető nem tudja megítélni a vezetőfülkében, hogy az ajtóknál ki, kik szállnak fel. A vezető, ha első ajtós felszállás van, akkor ellenőrzi a jegyeket, bérleteket. Ha rendbontást észlel, értesíti a hatóságokat, egyes esetekben nem halad tovább. Ezentúl ellenőrzéskor a nem megfelelő öltözetű utasok utazását jogában áll megszakítani a jegyellenőröknek, melyre néhány esetben már példa is volt.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában