Helyi közélet

2014.02.28. 12:41

A közösség erejében hisz

Telkibánya - A telkibányai tanár szerint a legjobb dolgokat együtt lehet kitalálni és megvalósítani. Arcok a megyéből: Bereczky Béla közösségfejlesztő.

Telkibánya - A telkibányai tanár szerint a legjobb dolgokat együtt lehet kitalálni és megvalósítani. Arcok a megyéből: Bereczky Béla közösségfejlesztő.Bereczky Béla, bár Tiszaújvárosban nőtt fel és lett pedagógussá, de egy idő múlva úgy érezte, hívják a hegyek. És mivel a ’90-es években Telkibányán épp tanárokat kerestek az újrainduló felső tagozathoz, úgy érezte, itt a helye, ide kell jönnie. Az informatika-fizika-technika szakos tanár 20 évig volt az iskola igazgatója, de az intézmény vezetésén és a tanításon kívül sokkal nagyobb célokat tűzött ki maga elé. Meggyőződése volt, és mai is az, hogy a közösség ereje képes megváltoztatni egy-egy település lakóink életminőségét. Bereczky Béla sok-sok éve már, hogy közösségfejlesztőként dolgozik.

Az általa vezetett iskola elsőként csatlakozott az ökoiskolák hálózatához, de ezen belül is a közösség iskolájává alakító szándékot érezte a legfontosabbnak! A közösségfejlesztés erősítését nemcsak a diákság, de a szülők körében is alapvetőnek tartotta. Abban az időben a szülők rendszeresen találkoztak, és nemcsak a gyerekek tanulmányi eredményeiről beszélgettek, hanem a közösség problémáiról és azok lehetséges megoldásairól is.

Részletek a www.eszak.hu-n és a pénteki Észak-Magyarországban.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában