Helyi közélet

2014.01.06. 11:01

Tüzelőtámogatás Felsőbereckiben

Felsőberecki - Évek óta visszatérően nagy gondot jelent szinte minden felsőberecki családnak a téli tüzelő megvásárlása.

Felsőberecki - Évek óta visszatérően nagy gondot jelent szinte minden felsőberecki családnak a téli tüzelő megvásárlása.Miután a magyarországi önkormányzatok pályázhattak szociális tűzifavásárlásához kiegészítő támogatásra, Felsőberecki is szeretett volna ezzel a lehetőséggel élni. A problémát az jelentette a zempléni település önkormányzatának, hogy csak a szállítási költség többe került volna a falunak, mint maga a tűzifa. Horváth Tibor, Felsőberecki polgármestere ezért a Máltai Szeretetszolgálathoz fordult segítségért. Ennek eredményeként a falunak a szeretetszolgálat 23m köbméter fát tudott biztosítani. A képviselőtestület határozata alapján ehhez még vásárolnak 25 köbméter tűzifát, így minden felsőberecki család részesülhet tüzelőben. Azok a családok pedig, akik gázzal fűtenek, egyszeri ötezer forintos pénzbeli támogatást kapnak.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában