Helyi közélet

2014.01.17. 19:41

Több százan emlékeztek Bencére

Miskolc - Pénteken este a stadionnál tartottak megemlékezést a csütörtökön délután elhunyt fiatal kapus emlékére.

Miskolc - Pénteken este a stadionnál tartottak megemlékezést a csütörtökön délután elhunyt fiatal kapus emlékére.A négy NB I-es mérkőzésen szerepelt hálóőr másfélszer másfél méteres arcképét (amelynek bal sarkában fekete gyászszalag volt látható) a maratoni kapunál elhelyezett kézilabda kapun helyezték el. A kaput jobbról, balról, valamint hátulról a DVTK jelenlegi játékosai állták körbe Sivic Tomislav vezetőedző vezetésével. A szurkolók fél héttől folyamatosan érkeztek a stadionhoz, legtöbbjük piros-fehér DVTK-sálat viselve, egy-egy gyertyával illetve szál virággal a kezében. A kapu előtt a betonra fektették Rakaczki Bence 13-as számú mezét, amely mellé valaki az egyik legnagyobb rivális, a Ferencváros zöld-fehér sálját tette le, jelezve ezzel is a futball társadalom szolidaritását. Az eseményen megjelentek a Rakaczki-család tagjai is, így Bence édesapja, Rakaczki János is. Negyed nyolckor a stadion mind a négy kandelláberén meggyúltak a fények Bence emlékére, és 13 percig világították be a stadiont és környékét. Ezt követően kezdett el oszlani a körülbelül 1500-2000 fős tömeg.

Rakaczki Bence temetése a jövő héten lesz, amelynek pontos idejéről a család, illetve a DVTK később ad tájékoztatást.


 

Bence elment... 21 esztendős lett volna májusban. Felfoghatatlan és elfogadhatatlan. Nem, nem és nem! Mennyire érdektelen ilyenkor az, hogy hol és hányféle fesztivál lesz Miskolcon? Vagy éppen ki és melyik listán indul tavasszal a választásokon? Bence elment...

 

Miskolc - Takács Péter, aki ezen héten kedden bontott szerződést a DVTK NB I-es labdarúgócsapatával és szerdán a Mezőkövesd Zsóry FC együtteséhez igazolt, gyerekkorától ismerte Rakaczki Bencét, és nem csak mint egyik diósgyőri utánpótlás játékos a másikat, hanem onnan is, hogy egy egyházközösségnek voltak a tagjai, egy templomba járt a Takács család és a Rakaczki család.

 

Miskolc, 2014. január 17., péntek (MTI) - Fekete zászló a Diósgyőri VTK stadionja előtt Miskolcon 2014. január 17-én.

 

Miskolc - Megdöbbenéssel és mély fájdalommal értesültünk Rakaczki Bencének, a kedves, szimpatikus fiatalembernek, minden Diósgyőr-szurkoló kedvencének, a kiemelkedő tehetségű labdarúgónak tragikus haláláról.

 

 A Jobbik Magyarországért Mozgalom a legőszintébb együttérzését fejezi ki az ifjú diósgyőri hálóőr, Rakaczki Bence halála miatt.

 

Miskolc - Csütörtökön délután elhunyt a DVTK labdarúgócsapatának fiatal hálóőre.

 

Miskolc - Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a DVTK fiatal kapusa, Rakaczki Bence csütörtökön délután fél négykor hosszú betegség után elhunyt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában