Helyi közélet

2014.01.08. 15:40

Remekül keresett a csaló házaspár

Debrecen, Miskolc - Több százmillió forintot csalt ki a bankoktól egy miskolci házaspár.

Debrecen, Miskolc - Több százmillió forintot csalt ki a bankoktól egy miskolci házaspár.A perbeszédek hangzottak el szerdán a Debreceni Ítélőtáblán egy több százmillió forintos kárt okozó csalás, jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, sikkasztás, csődbűntett és közokirat-hamisítás ügyében tartott tárgyaláson, melynek főszereplője egy Miskolcon néhány éve zöldség-gyümölcs és ital nagykereskedéssel foglalkozó házaspár, és az üzelmeiket lehetővé tevő bűntársaik.

Jól "fialó" banki kapcsolat

Az ügy elsőrendű vádlottja, a nagykereskedő cég ügyvezető-tulajdonosa az elsőfokon eljáró Miskolci Törvényszék által megállapított tényállás szerint 1998 őszén hitelt kért egy bank tiszaújvárosi központjától. A pénzintézet 15 millió forint bankgarancia és 75 millió forint forgóeszközhitelt folyósított számára. Ezt követően 1999 áprilisában újabb nyolcmillió forint eseti hitelt, majd augusztusban 130 milliós hitelkeretet kapott a banktól. A kérelem benyújtásakor a férfi hamis okiratokat, valótlan adatokat tartalmazó mérleget és tulajdonjogra vonatkozó nyilatkozatokat csatolt a bank részére. A hitel kockázatelemzésében, előkészítésében, jóváhagyásában a bank három alkalmazottja vett részt, akik segítettek neki a pénz megszerzésében.

Részletek a csütörtöki Észak-Magyarországban és az eszak.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában