Helyi közélet

2014.01.08. 18:39

Nézőpont: Fogkefe és sajtkrém

<em>Éppen negyedszázada lesz - te atya ég... - a nyáron, hogy életem egyetlen olyan fesztiválján jártam, amelyen az egyetemisták és főiskolások országosan találkoztak. Nem voltam akkoriban sem egyetemista, sem főiskolás, azonban kicsiny, de lelkes csapatunk hatalmas lelkesedéssel vágott neki a Miskolc - Szerencs - Nyíregyháza - Debrecen sínpáron várható izgalmaknak.</em> <strong>Juhász-Léhi István jegyzete</strong>.

Éppen negyedszázada lesz - te atya ég... - a nyáron, hogy életem egyetlen olyan fesztiválján jártam, amelyen az egyetemisták és főiskolások országosan találkoztak. Nem voltam akkoriban sem egyetemista, sem főiskolás, azonban kicsiny, de lelkes csapatunk hatalmas lelkesedéssel vágott neki a Miskolc - Szerencs - Nyíregyháza - Debrecen sínpáron várható izgalmaknak. Juhász-Léhi István jegyzete.Az első mindjárt Szerencs után megesett, ugyanis kiskorú P. Norbert alkoholmentes sört vásárolt az állomás restijében.

A címke levétele után kiskatonákkal cseréltük el - hogy mire, az maradjon a feledés jótékony homályában. A már nem éppen szomjas srácok gyanakodni kezdtek, de megnyugtattuk őket, hogy csak romlott egy kicsit a bőcsiek zöld üveges büszkesége. A debreceni állomásról némi készletfeltöltés után indultunk a Vekeri-tóra az F.O. System és a Pál Utcai Fiúk zenekarok hangversenyére.

Mielőtt óriási harcok árán felszálltunk volna az autóbuszra, L. Róbert képzőművész a farmerdzsekijében található fogkefe és vasi sajtkrém mellé vásárolt még két darab sóskiflit. A Vekeri-tónál emlékeim szerint egy hídon kellett átmenni a hangversenynek otthont adó területre. A napijegy 100 forint volt, az este emlékezetes.... Róberttel, Sándorral, az ikrekkel. Stoppal jöttünk haza, majdnem két nap alatt. Akkor még nem, most pedig már nem vagyok egyetemista, de a gyerekkorom egyik kedves brit bandája miatt komolyan eszembe jutott, hogy megint ott leszek. Ha jönnek.

És még stoppolni sem kellene hazafelé Tapolcáról.


Miskolc - Lehet, hogy csak újévi - vagy inkább előrehozott áprilisi elsejei - tréfa, de Miskolcon az EFOTT kapcsán az a szóbeszéd járja, hogy a legendás brit The Cure zenekar is a fellépők között lesz júliusban.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában