Helyi közélet

2014.01.21. 21:22

Néha minden segítség jól jön

Miskolc - Ma még kíváncsian nézed, mire várnak a sorban azok az emberek - holnap lehet, hogy köztük állsz.

Miskolc - Ma még kíváncsian nézed, mire várnak a sorban azok az emberek - holnap lehet, hogy köztük állsz.Kisebb-nagyobb csoportokba verődött, nem éppen az utolsó párizsi divat szerint felöltözött férfiak álldogáltak tegnap a vasgyári közösségi ház környékén a szemerkélő esőben - feleségeiket, élettársaikat várták, akik végigállták a kígyózó sort, hogy hozzájussanak az Ökumenikus Szeretetszolgálat által kiosztott élelmiszer-segélycsomagok egyikéhez.

Egy-egy család úgy öt kilónyi tartós élelmiszert kapott, de annak hazacipeléséhez is jól jött a férfikéz. Maga a segélycsomagok kiosztása rendben zajlott; aki sorra került, bement a közösségi házba, ahol dobozokba rakták a neki járó tésztát, cukrot, lisztet, vitamintablettát, majd a csomaggal a hátsó bejáraton távozott; itt kipakolt a magával vitt szatyrokba, majd a dobozt visszavitte, hogy mások is megkaphassák az adományt.

Részletek a szerdai Észak-Magyarországban és az ESZAK.HU-n olvashatók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában