Helyi közélet

2014.01.24. 09:21

Miskolci Múzsa Díj - "Hamvaiból támasztotta fel"

Miskolc - "Bíró Tibor igazi értéket alkotott a CineFesttel" - mondta Vinnai János, a Miskolci Múzsa Díj alapító támogatója.

Miskolc - "Bíró Tibor igazi értéket alkotott a CineFesttel" - mondta Vinnai János, a Miskolci Múzsa Díj alapító támogatója.A Miskolci Múzsa Díj az operafesztivál alapításának lelkes hangulatában született, mondta lapunknak Vinnai János, a díj alapító támogatója, a Szinva Net Informatikai Kft. ügyvezető igazgatója.

- Ön az ötletgazdája és cége a legfőbb támogatója a Miskolci Múzsa Díjnak. Mi ösztönözte arra, hogy megalapítsa ezt az elismerést?

Vinnai János: Cégünk szeretett volna valami maradandót létrehozni Miskolcon. Az ötlet születésekor Miskolcon épp az operafesztivál lelkes kezdési hangulata uralkodott, és szerettünk volna támogatólag mellé állni a kezdeményezésnek. Végül is a díj éppen azért született meg, hogy a zenei rendezvény mellé álljunk. A Miskolci Múzsa Díj Alapítvány kuratóriuma egyhangúlag Müller Péter Sziámit díjazta elsőként, aki az operafesztivál egyik ötletgazdája, alapítója. Így akartuk nyomatékosítani, hogy higgyünk benne: ebben a gondokkal terhelt városban megmozdult valami kulturális téren.

További részletek az eszak.hu-n és a pénteki Észak-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában