Helyi közélet

2014.01.14. 07:54

Időjárás - Nem várható téli fordulat

Miskolc - Jelen számítások szerint a hétvégére tovább enyhülhet az idő.

Miskolc - Jelen számítások szerint a hétvégére tovább enyhülhet az idő.Az elmúlt időszak időjárását elsősorban az határozta meg, hogy a Földközi-tenger térsége felől folyamatosan észak felé, így többek között a Kárpát-medence irányába haladó enyhe, időnként nedvesebb légtömegek áramlottak. Ennek egyik fő oka, hogy az Atlanti-óceán térégében kialakuló ciklonok előoldalára került Magyarország, ami azt jelenti, hogy a délies áramlás volt az uralkodó - nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Berceli Balázs, az Időkép.hu meteorológusa. - A következő hét időjárásában sem várható gyökeres fordulat. A hajnali fagyok a következő napokban megmaradhatnak, de nem az ország egész területén, és nem lesznek kemény fagyok, sőt szerdán csak az északi, északkeleti tájakon süllyedhet néhány fokkal fagypont alá a hőmérséklet.

Öt napra lehet előrejelezni

A délutáni maximum-hőmérsékletek továbbra is az évszakhoz képest magasabban alakulnak, szerdán lehet kevésbé melegebb, akkor 2-7°C közötti értékekre van kilátás, viszont kedden és pénteken délen és délnyugaton 10 fok körüli, illetve 10 fok feletti értékeket is mérhetünk ezeken a tájakon. A hűvösebb idő az északi területeken várható, ott jellemzően 3-6°C között alakulhat majd a következő napokban a csúcshőmérséklet. A szakember elmondta azt is, hogy az előrejelzéseket illetően nagyjából 5 napra lehet előre jelezni, az azt következő időszak a nagy időtávlat miatt már sok bizonytalansággal terhelt. A következő 5 napban tehát nem köszönt be a tél, sőt, jelen számítások szerint a hétvégére tovább enyhülhet az idő. (Ettől hosszabb távra az előrejelzések nagy bizonytalansága miatt nem készülnek számítások.)

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában