Helyi közélet

2014.01.31. 14:35

Helyreigazítás - Miskolci gyerekek farsangi karneválja

Miskolc - 2014. január 31-én jelent meg portálunkon a miskolci gyerekek farsangi karneváljával foglalkozó cikk.

Miskolc - 2014. január 31-én jelent meg portálunkon a miskolci gyerekek farsangi karneváljával foglalkozó cikk.Ebben az írásban valótlanul állítjuk, hogy „farsangi menetet szervez óvodásoknak és iskolásoknak Csöbör Katalin fideszes képviselő". Ezzel szemben az igazság az, hogy a 2014. február 7-én Miskolcon megrendezésre kerülő farsangi karnevált a Szabó Lőrinc Iskoláért Oktatási Alapítvány szervezi, akik őt a rendezvény fővédnökének kérték fel. Valótlanságot sugalmazott a közlemény az írásban akkor is, amikor a köznevelési törvényre hivatkoznak, mely szerint az országgyűlési választások előtti 60 napban oktatási intézményben politikai célú tevékenység nem folytatható, ugyanis a február 7-i farsangi rendezvény nem politikai célú tevékenység lesz, ráadásul nem oktatási intézményben lesz, hanem Miskolc belvárosában az utcán.

Magyarországon nem tiltja törvény farsangi bál, farsangi karnevál rendezését politikai kampány időszakban, még akkor sem, ha azon politikusok, akár fővédnökként megjelennek.

- Csöbör Katalin, országgyűlési képviselő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában