Helyi közélet

2014.01.08. 17:28

Hálózatbővítéssel kezdtek

Borsod-Abaúj-Zemplén - Emőd Adorján-tanyán már befejezték, Simán rövidesen elkezdődik az ivóvízhálózat kiépítése.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Emőd Adorján-tanyán már befejezték, Simán rövidesen elkezdődik az ivóvízhálózat kiépítése.Egy helyszínen gyakorlatilag már befejeződött, egy másikon pedig rövidesen megkezdődik a kivitelezés a megyében indult ivóvíz-fejlesztési program kapcsán. A svájci állam által több mint másfél milliárd forinttal támogatott fejlesztés során Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében, tizenhárom településen javul, illetve elérhetővé válik az ivóvíz az emberek számára. Emőd Adorján-tanyán már be is fejezték a hálózatbővítést, amire nagyon régen vártak a helyiek.

- Évtizedes probléma volt a víztelenség ezen a területen - erősítette meg érdeklődésünkre Lengyelné Magyar Judit, helyi lakos. - Korábban a házi, fúrt kutunkról tudtuk az ellátást biztosítani, ivóvízért pedig az egyetlen közkútra jártunk. Szerencsére a svájci állam segítségének köszönhetően ez az állapot most már a múlté. A jó minőségű vezetékes szolgáltatás pedig egészségügyi szempontból is jobb, mint a kútról fogyasztott. Az itt élő családoknak valóban nagyon sokat jelentetett ez a beruházás, a mindennapi életünket teszi könnyebbé ez a fejlesztés.

Legyártották a csöveket

Emőd Adorján-tanyán a műszaki átadás január 20-a környékén várható - erősítette meg Vouszka Zoltán, a Borsodvíz Zrt. főmérnöke, majd hozzátette: az abaúji Simán az időjárás függvényében és a közútkezelő engedélye után indul el a nyomvonalépítés. A Baskói vízbázistól vezetik el a hálózatot az erdő szívében található községbe, ahol jelenleg is óriási hiánycikk az egészséges ivóvíz. A kivitelező cég egyébként a projekt végrehajtásához szükséges, több mint 50 kilométer csővezetéket legyártotta, ezekben a hetekben pedig gőzerővel zajlik a tervezés a további helyszínekkel kapcsolatban, ahol az elavult azbesztcsöveket cserélik majd ki az előttünk álló hónapokban.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában